Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Панев: Регулаторите са по-важни от живота на кабинета

Политика

Владислав Панев: Регулаторите са по-важни от живота на кабинета

Владислав Панев: Регулаторите са по-важни от живота на кабинета - Tribune.bg
Снимка:

Регулаторите са по-важни от съществуването на правителството. Това заяви заместник-председателят на ПП-ДБ Владислав Панев пред БТВ.

По думите му, ако правителството може да съществува няколко седмици, когато се избере шеф на регулатор, неговият мандат е 6 години.

"Възможно е да стигнем до ротация в управлението, но зависи от волята на всички партньори, че правителството е в състояние да върши реформи отвъд задължителните", уточни Панев.

Той смята още, че бюджетът лесно ще бъде вкаран в дефицит от 3%, който да срещне подкрепата на политическите партии в Народното събрание.

Десният полиитк е на мнение, че ГЕРБ-СДС трябва да изтеглят Иванка Динева за управител на НЗОК, като днес няма да бъде избран председател на Касата. ПП-ДБ имат сериозни резерви към кандидата на ГЕРБ за НЗОК.

Владислав Панев отбеляза, че няма обещание председателят на парламентарната група ПП-ДБ Андрей Гюров да стане подуправител на БНБ, но е вероятно да подкрепят кандидатурата на ГЕРБ-СДС Димитър Радев за още един мандат начело на БНБ.

Относно констатацията на службите, че войната може да се пренесе извън границите на Украйна, Панев заяви, че Русия има апетит не само към Украйна, но и към Молдова и държавите от сивата зона - Грузия. 

За решението на парламента да продаде реакторите на АЕЦ"Белене" на Украйна, Панев го намира за подходящо, защото България няма нужда от тях.

"Проектът АЕЦ "Белене" дори не трябваше да започва. Енергийни проблеми в България няма, цените се върнаха на прилични нива. Даже има излишъци на електроенергия в момента", коментира депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети