Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Панев с критика към Проданов: Надявам се на корекция спрямо майките с деца от Украйна

Политика

Владислав Панев с критика към Проданов: Надявам се на корекция спрямо майките с деца от Украйна

Владислав Панев с критика към Проданов: Надявам се на корекция спрямо майките с деца от Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„По груби сметки около 32 млн лева са влезли в страната само през март от украински дебитни и кредитни карти. Данни на Борика за периода показват, че от банкомати са изтеглени 10 млн лева, а още 8.9 милиона са платени в търговски обекти. Трябва да се отчете, че тази статистика обхваща около 60% от банките, които ползват услугите на Борика“, написа депутатът от ДБ Владислав Панев.

Той допълва, че освен картовите плащания има и кешови такива, защото бежанците у нас не идват само с карти, но и с пари в брой.

„Доста коравосърдечно е да смятаме ползи от хора, които бягат от война по този начин и не ми е тази целта. Особено като се има предвид, че тук са основно жени с деца. По-скоро потърсих данните като реакция на тези, които мрънкат как може държавата да им дава по 40 лева на ден. Първо, тя не ги дава на бежанците, а на хотелите, които ги приемат. Така че тези пари си остават в икономиката. Отиват за заплати, за ток, за всякакви други разходи“, припомни Панев.

Той изрази надежда, че ще има преосмисляне по отношение на думите на министъра на туризма Христо Проданов. Само преди дни представителят на БСП в правителството обяви, че след 31 май всички настанени в хотели бежанци ще трябва да си търсят друго място и ги призова, че е време да излязат на пазара на труда. Според Проданов три месеца помощ от държавата са достатъчни.

Проданов: Три месеца помощ към украинските бежанци стигат, да излязат на пазара на труда

„Между другото заявленията, че майките с деца трябва да си търсят друг подслон от началото на туристическия сезон не ми се виждат особено премислени и човешки. Надявам се да бъдат коригирани“, написа Панев.

Депутатът припомни, че всички срещаме трудности в момента по независещи от нас причини. „Но не бих искал да съм на мястото на хора, които бягат от война. Които не знаят дали домът им вече не е разрушен. Независимо дали идват със скъпи коли или с автобуси. Честно казано не виждам особена разлика. Нека бъдем по-състрадателни и човеци“, допълни Панев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети