Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владо Даверов: С шмекера Радев няма да има промяна, Петков и Василев обикалят като Ленин и Сталин

Политика

Владо Даверов: С шмекера Радев няма да има промяна, Петков и Василев обикалят като Ленин и Сталин

Владо Даверов: С шмекера Радев няма да има промяна, Петков и Василев обикалят като Ленин и Сталин - Tribune.bg
Снимка:

Методите на Рашков за борба с купуването на гласове са изцяло в духа на Коментирна и на комунистическата милиция

България се нуждае от промяна, но неразумната промяна намирисва. Това заявява в интервю за БГНЕС писателят и сценарист Владо Даверов.

„Отново се използва младостта, неопитността, алчността на младите харвардски възпитаници и жаждата им за власт. Но безспорно виждаме смяна на поколенията, младите им повярваха. Те искат промяна и промяната е необходима“, заяви сценаристът и в същото време предупреди: „Но неразумната промяна намирисва, особено когато се ръководи от такъв шмекер като нашия президент Румен Радев, зад който без никакво съмнение седят руските тайни служби“.

Самият Даверов си е представял по друг начин промяната, а не тази, която носят Кирил Петков и Асен Василев – „тези двамата обикалящи като Ленин и Сталин с възторжени физиономии, излъчващи комсомолски възторг“.

„Можем да говорим за поколенческа промяна, но каква е тя. Много добре знам кои можеха и след илюзорната победа на комунизма, защото тя все още не се е състояла, да следват в Харвард. Това са децата на ония“, заявява Даверов.

В едно нещо писателят и сценаристи вижда напредък: „Царят обеща, че ще ни оправи за 800 дни, а те за 360. Напредваме с оправянето, все по-бързо става“.

Според писателят ниската избирателна активност прави последното гласуване нелегитимно.

В новата си книга „Ягодовите полета“ Владо Даверов разказва колко преходен е човекът и колко непреходни са лошите идеи.

В нея се говори и за вината, която носи Коминтернът като силова структура, базова за разпространението на насилието по света.

„Тя е построена върху една идеологема, която обърка човечеството. Тя носи огромна вина заради най-грубото и нечовешко насилие, убийства и терористични актове, с които иска да промени света и се намесва в личния живот на човека“, каза писателят. Според него Коминтернът е базовата структура на бъдещия световен тероризъм. По своите методи и действия той трудно може да бъде различен от терористични мрежи като „Ал Кайда“, например.

„Човечеството не може да изчегърта проблемите, които създаде Коминтерна. Те не могат да бъдат премахнати от живота на човека с векове. Най-лошите идеологеми, най-гнусните, тези, които научиха хората да не работят и да не се уважават един друг, масовият егалитаризъм, че всички сме равни, че всички сме еднакви, че всички трябва да взимаме по 5 лева, че всички сме еднакво бедни, за да сме добри, само вождовете имат право да решават, са вече толкова непоправимо внедрени в объркания човешки живот. Те са вкарани в съзнанието без чипа, от който се боят антиваксърите, а с чипа на комунизма и Коминтерна. Те са вкарани насила със страх“, заяви Даверов.

„Дори погледнете методите, с които се бори срещу купуването на гласове вътрешния министър са изцяло в духа на комунизма и Коментирна и на комунистическата милиция от едно време. Насила да влизаш в живота на човека и поколенчески да го променяш“, възмутен е писателят.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати