Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Властите проверяват информация за българин, взет за заложник в Газа

Политика

Властите проверяват информация за българин, взет за заложник в Газа

Властите проверяват информация за българин, взет за заложник в Газа - Tribune.bg
Снимка:

До момента информацията за българин, взет за заложник в Ивицата Газа, не е потвърдена, опитваме се да я проверим внимателно. Това коментира премиерът Николай Денков след Съвета по сигурността. Министър-председателят поясни, че информацията е съгласувана с външния министър Мария Габриел.  Денков обясни, че е получил информацията съвсем скоро. Това не е потвърдено и трябва да се провери много внимателно.  

По-рано The Wall Street Journal оповести, че България може би има поне един гражданин, който е заложник на Хамас.

Има готовност при промяна на ситуацията да се реагира бързо, добави премиерът по повод на мерките в страната. Мерките са адекватни. За момента не се налагат нови. 

„На Съвета бяха разгледани две точки. В първата бяха представени актуални и нови доклади от страна на МВР и на трите служби. Обсъдихме дали мерките, които се предприемат, са адекватни – отговорът е „да”. Всичко, което се прави в момента, съответства на наличната информация. Имаме готовност да реагираме сравнително бързо, но за момента не се налагат нови мерки”, каза още Денков.

По отношение на това дали се предвижда евакуация на българите от Ливан, Денков обясни: „В момента не се наблюдава активиране на „Хизбула“. Има разбира се високо напрежение в региона, което зависи от това какви ще бъдат действията на двете страни през следващите дни. За момента няма нещо, което да показва изостряне. Бих казал, че ситуацията преди няколко дни изглеждаше изключително рискова за бързи действия, които биха могли да доведат до много сериозна ескалация. В момента ситуацията е малко по-спокойна спрямо това, което имахме преди няколко дни”, обясни той. 

Премиерът потвърди, че текат разговори за продажба на Лукойл-Нефтохим. „Интерес се изразява от няколко страни. Въпросът е доколко може да завърши с покупка. Интерес има, но решение дали ще бъде продадена рафинерията, зависи от собственика в момента. Не бих искал да коментирам нищо повече, докато не се стигне до крайна сделка".

Министър-председателят обясни още, че на срещата е присъствал и представител на президентството, но той не е сметнал за необходимо да участва в брифинга пред медиите.




Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети