Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вместо лично или пред журналистите, Петков отговори на Борисов във Фейсбук

Политика

Вместо лично или пред журналистите, Петков отговори на Борисов във Фейсбук

Вместо лично или пред журналистите, Петков отговори на Борисов във Фейсбук - Tribune.bg
Снимка:

Пред ГЕРБ има три варианта за правителство, пише в личния си профил във фейсбук съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той пуска няколко точки какво според него е направила коалиция ПП-ДБ до момента.

„Още първия ден ясно заявихме, че България има нужда от редовно правителство, но не можем да подкрепим първи мандат и смесен кабинет във втори мандат. С убеждението, че парламентът трябва да работи ефективно, предложихме ротационен принцип за председател на НС.  Предложихме законодателна програма, която трябва да се приеме начело с механизма за контрол над главния прокурор и създаване на антикорупционната комисия, която ГЕРБ прие.  Предложихме управленска програма за 18 месеца, която може да заведе България до Шенген и Еврозоната, и усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Предложихме кабинет начело с Академик Денков, български учен в топ 1% в целия свят, както и експерти като проф. Тагарев в отбраната“, пише Петков.

„Това направихме преди връчване на първия мандат, за да може ГЕРБ да направят лесен избор, който е добър за България. Пред ГЕРБ сега има няколко възможности“, смята Кирил Петков.

Вариант А бил ГЕРБ да подкрепят тяхното правителство „и да контролират изпълнението на програмата му през парламента, и така да бъдат част от решението България да бъде една нормална европейска държава“.

„Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат назад в годините на задкулисието, да потърсят подкрепа от ДПС, БСП и ИТН, знаейки много добре, че трябва да се съобразяват със студения резерв на г-н Доган, да работят в тясно сътрудничество с г-н Пеевски, да обсъждат евроатлантическите си политики с БСП, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено правителство на малцинството на ГЕРБ с ключовата подкрепа на ДПС и помощ от другите партии. Вариант В: Да предпочетат избори - реално обаче това пак ги води до план Б с ДПС, просто преговорите ще се водят по тениски заради по-горещото време, защото разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да управлява“, се твърди в поста на Кирил Петков.

„Ето защо ние от ПП-ДБ, избрахме стратегия на прозрачността - показахме си и законодателната програма, и управленската, и пълния състав на кабинета за да може ГЕРБ с първия мандат да имат избора да направят информирано решение за бъдещето на България. А сега - сега е време за тяхната отговорност - решение, което или ще придвижи държава напред или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско управление. Време е за това решение на първата политическа сила и дано европейското бъдеще на България надделее!“, пише Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети