Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вместо аргументи: Петков от трибуната говори за джипа на мъжа на госпожа Арнаудова

Политика

Вместо аргументи: Петков от трибуната говори за джипа на мъжа на госпожа Арнаудова

Вместо аргументи: Петков от трибуната говори за джипа на мъжа на госпожа Арнаудова - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков прочете реч от трибуната на парламента в защита на политиката на кабинета. Премиерът обаче вместо да изнесе реални аргументи за справянето на кабинета, се фокусира около джипа на мъжа на бившия началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова. Името ѝ беше замесено, за да може Петков да се похвали, че кабинетът бил започнал разследване на „Турски поток”, който струвал 3 млрд. лева и не ни бил дал никаква диверсификация, а „може би ще откриел изпълнителят на този проект е предоставил нов джип на мъжа на г-жа Арнаудова”.   

„Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец. Тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до реално правосъдие“, каза премиерът пред депутатите в Народното събрание.

Той цитира мотивите на опозицията за искането на вота на недоверие и призова за разум.

„С тези мотиви вие утре трябва да направите решение и имате реалния шанс да вкарате държавата в политическа криза по време на война“, каза  Петков като се обърна и към депутатите от „Има такъв народ“.

„Много от вас са влезли с чисти цели и помисли и не сте предполагали, че вашите лидери ще хвърлят България на произвола в този критичен момент“, каза Петков. „Вие сте тези, от които завиясят 7 милиарда българи и ви призовавам да се сетете се за вашата клетва като народни представители. Там няма Слави Трифонов, там няма г-н Борисов, нито Доган, нито Митрофанова. Вие се заклехте в името на България. Нека тази клетва ви води във вашето решение“, допълни премиерът.

Премиерът изреди преди това всички икономически показатели и промени, постигнати от правителството.

Речта предизвика особени емоции в групата на ИТН. Тошко Йорданов и Станислав Балабанов станаха на крака и с бурни ръкопляскания изпроводиха Петков до мястото му. Наложи се председателят на НС да ги помоли да заемат местата си. 

БГНЕСБГНЕС

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети