Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вместо да гоним Митрофанова: Прибираме посланика ни от Русия и чакаме да усетят намека

Политика

Вместо да гоним Митрофанова: Прибираме посланика ни от Русия и чакаме да усетят намека

Вместо да гоним Митрофанова: Прибираме посланика ни от Русия и чакаме да усетят намека - Tribune.bg
Снимка:

Според Петков, Зеленски му благодарил за жените и децата, войските му се биели по-спокойни

България прибира посланика ни от Русия за консултации. Това обяви премиерът Кирил Пеков преди срещата на лидерите от ЕС в Брюксел. Той оцени реакциите на посланика на Русия Елеонора Митрофанова като „недипломатични и груби“.

„Всички дипломати знаят какво значи това на дипломатически език“, каза загадъчно премиерът с повдигане на вежда. След журналистически въпроси все пак реши да преведе и за простолюдието.

„Ами когато едната държава привика за консултации посланика си обратно, би трябвало и другата да направи същото“, обясни дълбокия замисъл Петков.

Той разказва и за телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, който му благодарил, че България се грижи за жени и деца на украински войници, така те се биели по-спокойни.

„Аз даже вчера имах изявление на английски, една от малкото държави от света, но много ясно подкрепяйки Украйна, укранските… украинското правителство, военнослужещите“, заяви премиерът.

Петков за пореден път заяви, че 80% от българите не подкрепят военна помощ за Украйна – теза, която защитава често, но социолозите оспорват.

„Така че ние сме едно правителство, което трябва да се съобразява до някаква степен и с това, но това не означава, че сме омекнали в позицията ни, не се снижаваме“, заяви той.

По вътрешните теми, Кирил Петков е сигурен, че коалицията им с БСП, ИТН и ПП стояла здраво. „И посоката ни, бързо или бавно, е правилната посока“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети