Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Абдурдно е да се правят промени в Изборния кодекс, трябва анализ и публично обсъждане

Политика

ВМРО: Абдурдно е да се правят промени в Изборния кодекс, трябва анализ и публично обсъждане

ВМРО: Абдурдно е да се правят промени в Изборния кодекс, трябва анализ и публично обсъждане - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО приема датата 4 април, определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие. Партията обаче не приема опитите за радикална промяна на изборното законодателство като ги нарече „абсурдни“. Те противоречат на здравния разум и на Венецианската комисия, каза заместни председателя на партията Искрен Веселинов. Той попита и с тези промени на кого се опитва да се хареса Радев.

Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време.

„ВМРО не приема идеята за гласуване по пощата“, каза още той.

Според него това създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция.

Това би дало възможност на Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той. За кого – вече разбрахме – новите му стари фаворити БСП и ДПС. От ВМРО потвърдиха принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати