Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Благодарение на Джамбазки ЕП не прие резолюция, която обричаше на смърт българското скотовъдство

Политика

ВМРО: Благодарение на Джамбазки ЕП не прие резолюция, която обричаше на смърт българското скотовъдство

ВМРО: Благодарение на Джамбазки ЕП не прие резолюция, която обричаше на смърт българското скотовъдство - Tribune.bg
Снимка:

Единствен „за“ от българските евродепутати гласува Радан Кънев от ДБ

Европейският парламент отхвърли предложената резолюция на групата на Зелените, която имаше за цел ограничаване на използването на антибиотици в животновъдството.

Документът бе отхвърлен с 450 „против“, 204 „за“ и 32 „въздържал се“ гласа.

Българските представители от ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков потвърдиха категоричната си позиция и отхвърлиха предложената резолюция, съобщиха от ВМРО.

„Против“ гласуваха и останалите български представители в ЕП, с едно изключение. Единственият, който подкрепи скандалната резолюция и застана против българския интерес, беше евродепутатът Радан Кънев.

Още преди дни българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки алармира за огромните негативни последствия от приемането на подобна резолюция, насочена срещу родните селски производители. По тази причина той призова и българските си колеги да гласуват срещу приемането на документа и да защитят националния интерес.

Припомняме, че почти 7000 ветеринарни лекари, експерти в областта на здравето на животните, предупредиха, че предложението за надхвърляне на научно обоснованите ограничения за употребата на антибиотици за животни би застрашило здравето и благосъстоянието на добитъка и домашните любимци.

Похвално е, че тази скандална резолюция не беше приета от Европейския парламент, защото тя определено беше в защита лобистки интереси и щеше да застраши българските производители, казва Джамбазки.

„Зелените“ продължават да твърдят, че антибиотиците, които се дават на животните, преминават в човешкия организъм. А тази теза сама по себе си e безумна. Радвам се, че с колегите успяхме де се обединим и да защитим българския интерес чрез гласуване срещу приемането на резолюцията, коментира евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети