Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Намаляването или освобождаването от наеми е поредна извоювана антикрисна мярка

Политика

ВМРО: Намаляването или освобождаването от наеми е поредна извоювана антикрисна мярка

ВМРО: Намаляването или освобождаването от наеми е поредна извоювана антикрисна мярка - Tribune.bg
Снимка:

Държавата и общините ще намаляват или освобождават от наеми хората и фирмите, изпаднали в неплатежоспособност заради ковид мерките. Това е поредната стъпка от антикризисните мерки, които депутатите от ВМРО извоюваха да бъдат приети от парламента, заявяват от ВМРО, съобщиха от пресцентъра на партията. Припомняме, че преди седмица народните представители от партията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, внесоха в НС пакет от нужни законодателни промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците.

Една от мерките, които депутатите от ВМРО предложиха вече е факт. Тя е по инициатива на зам.-председателя на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и засяга наемите на терени и обекти държавна и общинска собственост.

Според вече приетите законодателни правила, по време на извънредната епидемична обстановка и два месеца след нейната отмяна министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства, както и общинските съвети по места да имат право да приемат решения и да издават заповеди за намаляване размера на вноските за наем или за освобождаване от заплащането им изцяло или частично от физически и юридически лица, които са ограничили или преустановили дейността си в имота вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредната епидемична обстановка.

За да се възползват от новите правила наемателите на държавни и общински терени трябва да докажат, чрез съответни документи, затрудненото си финансово състояние. 

Това е поредната стъпка, която депутатите от ВМРО успяват да внедрят като действащо законодателство за преодоляване на ковид-кризата. Припомняме, че миналата седмица в ЗМСМА бяха направени промени, които дават право на общините да намаляват или освобождават от такса за битови отпадъци, засегнатите от кризата. По време на първото затваряне именно ние от ВМРО предложихме най-актуалните и работещи мерки за спасяване на икономиката.

В момента се провеждат интензивни консултации и за т.нар. кредитна ваканция, която също е част от внесените промени в Закона за извънредното положение от народните представители от ВМРО.                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети