Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Европа да подкрепи Полша в битката ѝ за защита на границите на Стария континент

Политика

ВМРО: Европа да подкрепи Полша в битката ѝ за защита на границите на Стария континент

ВМРО: Европа да подкрепи Полша в битката ѝ за защита на границите на Стария континент - Tribune.bg
Снимка:

Това е солидарна битка и тя е и за отстояването на ценностите на ЕС

ВМРО настоява в позиция Европа да вземе отношение и конкретни действия по безпрецедентната мигрантска криза, която се разиграва на границата между Полша и Беларус. Те не просто трябва да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

 

Ето и пълния текст на декларацията:

През последните няколко дни всички ние наблюдавахме с възмущение и загриженост гледката на хиляди нашественици, насилствено изтласквани от престъпното правителство на Лукашенко до границите на Беларус и Полша. Инвазия на нелегални мигранти, на фалшиви бежанци, на млади мъже и момчета в боеспособна възраст, тълпящи се срещу източната граница на Европа.

Реакцията на полското правителство беше мигновено да мобилизира полицейски и военни сили за защита на своята граница, която е и граница на Европа, е пример за смелост, отдаденост и лоялност. Лоялност към Европа и към цивилизацията и ценностите, които представляваме. Ако европейските институции не застанат в защита на полското правителство, ще бъдем изправени пред нова феноменална криза на така наречения „европейски проект“.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна, без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа. Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент са политически и морално задължени да се присъединят към полското правителство в усилията му да защитава Европа.

Настоящата ситуация в Европа с инвазията на нелегални мигранти, подтикната от чужди правителства - като тези на Ердоган и Лукашенко, с цел подкопаване на социалния, политическия и правния ред на европейските нации е критична. Всички ние сме длъжни да защитаваме същия морален, политически и правен ред, който Европа исторически представлява.

Трябва да се откажем от необоснованите декларации и изявления в полза на тази масова, незаконна имиграция, която често виждаме сред европейските бюрократи с безотговорни призиви и декларации, които призовават за незаконно влизане на чужденци, насърчавайки по този начин бизнеса на мафиите за нелегален трафик на хора.

Трябва да се върнем на позицията, че общият европейски проект ще успее само ако нациите, които съставляват Европа, си сътрудничат свободно и доброволно, за да гарантират оцеляването на нашата цивилизация. Това е истинската европейска солидарност.

Затова призоваваме Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент не само да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена, се казва още в позицията на ВМРО.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети