Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО и ГЕРБ не са водили официални разговори за общи листи

Политика

ВМРО и ГЕРБ не са водили официални разговори за общи листи

ВМРО и ГЕРБ не са водили официални разговори за общи листи - Tribune.bg
Снимка:

Александър Сиди: Няма да отстъпим за еднополовите бракове и ветото над Северна Македония

Официални разговори между ВМРО и ГЕРБ за съвместни листи за предстоящите избори не е имало, коментира пред Нова тв депутатът от ВМРО Александър Сиди.  Такъв вариант няма, категоричен беше той.

„Няма как да участваме в правителство, което е с подкрепата на ДПС“, подчерта още Сиди за бъдещата роля на партията.

Във връзка с обявеното намерение на ВМРО да отиде сама на парламентарните избори без НФСБ Сиди бе категоричен, че е  време „ВМРО да покаже своето лице“. В подкрепа на това той припомни колко скандали е имало в малката коалиция Обединени патриоти, когато партиите в коалицията често са се обвинявали кой какво е искал да каже, а всяко тяхно действие е било въпрос на компромиси, включително с идеи.

„Няма от какво да се срамуваме, направихме каквото можахме, но сега искаме да направим своя патриотична платформа“, поясни Сиди. По думите му ВМРО е една от малкото патриотични формации, които са изпълнили предизборните си обещания.

„Явно е, че в следващия парламент ще влязат политически сили, които ще подменят ценностната ни система и начинът, по който разсъждават гражданите. ВМРО няма да отстъпи от две теми - еднополовите бракове и ветото над Северна Македония до изчистване на проблемните теми със страната ни“, коментира Сиди. Той бе категоричен, че „никой не отрича идентичността на Македония или че тя трябва да е член на ЕС, но не върху гърба на българския национален интерес“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Лицето на ВМРО... агент Иван.
Постъпиха точно като едни ДС-ари.
08.02.2021 09:59 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети