Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО и НФСБ обвиниха „Атака“ в саботаж, изключиха ги от парламентарната група

Политика

ВМРО и НФСБ обвиниха „Атака“ в саботаж, изключиха ги от парламентарната група

ВМРО и НФСБ обвиниха Атака в саботаж, изключиха ги от парламентарната група - Tribune.bg
Снимка:

Каракачанов и Симеонов увериха, че това няма да влияе на коалицията с ГЕРБ и подкрепата към правителството

Вече напълно официално – Коалицията на „Обединените патриоти“ в състав ВМРО, НФСБ и „Атака“ се разпадна.

ВМРО и  НФСБ изключиха партията на Волен Сидеров, обвинявайки го в системен саботаж и неучастие в работата на коалицията.

„Когато границата бъде премината, не веднъж, а хиляди пъти, настъпва край на коалицията. Системен саботаж, атаки персонални първо срещу Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги. Истината е, че така не става. Не само политическите граници бяха нарушени, бяха нарушени човешките, добави Каракачанов. Явно колегите от „Атака” не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, затова ние ги освобождаваме от това задължение – нека плуват в свободния океан. Ако трябва да сме честни, коалицията не работи от една година“, заяви Красимир Каракачанов.

Двамата със Симеонов дори с носталгия заявиха, че в предишния парламент, когато са били без Сидеров, са работили по-добре.

Статистиката на Народното събрание го доказала. Според нея лидерът на „Атака” Волен Сидеров е участвал в 252 от 8173 гласувания, което е 3,7%.

„Той се изключва заради недостатъчно участие в работата, както и Павел Шопов, и Десислав Чуколов водят постоянна кампания срещу партньорите си, кампания на оклеветяване“, каза още Каракачанов.

В намален състав, Каракачанов и Симеонов увериха, че това няма да влияе на коалицията с ГЕРБ и подкрепата към правителството. Техният ангажимент към Кабинета „Борисов“ 3 остава в сила, както трябва да стои и въпросът с „Атака“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети