Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО иска отмяна на Закона за социалните услуги

Политика

ВМРО иска отмяна на Закона за социалните услуги

ВМРО иска отмяна на Закона за социалните услуги - Tribune.bg
Снимка:

Искрен Веселинов: В закона има неща, които трябва да бъдат обезвредени, за да има търпимост в населението за няколко месеца

„Закон за социалните услуги трябва да бъде отменен без да се създава правен вакум. Има много закони, които регламентират материята и следва да се изработи цялостен Кодекс за социалните услуги“, обяви на брифинг в парламента заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Партията ще постави този въпроса на Коалиционен съвет, ангажира се той.

След срещи с неправителствени организации от ВМРО са извели няколко проблема.

„На първо място хората се страхуват, че норвежците стоят на границата и чакат да ни вземат децата. Пандемията ги спря. Второ, появяват се конфликти, когато едно НПО участва в процедурата по отнемане на дете и по предоставяне на услугата за неговото настаняване. Трето, социалните услуги не са услуги по смисъла на Търговския закон. Тук не говорим за правата на децата, а за семейни политика и предоставяне на услуги за запазване на традиционната семейна среда“, разясни депутатът Александър Сиди.

„В закона за социалните услуги има неща, които трябва да бъдат обезвредени, за да има търпимост в населението за няколко месеца“, допълни и Искрен Веселинов. По думите му ВМРО поставя семейните ценности като основен принцип, както и прекратяването на практиката деца да се извеждат, а впоследствие заповедта за това да пада в съда след обжалване.

На съвет на управляващата коалиция ВМРО ще настоява със законови промени да се премахне ролята на НПО при извеждането на деца от семейството, да се въведе бърз съдебен контрол при отнемане на дете, а не просто административно решение. „НПО-тaта не трябва да бъдат на „входа“ и „изхода“ на социалните услуги“, категорични са войводите.      


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати