Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие

Политика

ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие

ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие - Tribune.bg
Снимка:

Химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения

От ВМРО настояват от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) да отпадне възможността за съкратено съдебно следствие. При този тип дела подсъдимият признае изцяло фактите по обвинителния акт, признава вината си и може да получи намаляване на присъдата с 1/3. От партията смятат, че тази възможност трябва да отпадне, особено при тежки престъпления. Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак, пише в позицията на ВМРО.

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения, посочват от партията в своята позиция, която идва след убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Посочва се, че случаят не бива остане „просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти“. За пример се дават и убийството на Вероника Здравкова във В. Търново, Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита, 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София, както и още няколко случая на подобни престъпления.

„Да не пропускаме десетките известни случаи на възрастни жени, с които не веднъж са се гаврили подобни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово” на Раковски“, допълват от ВМРО.

И още:“ Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави.

Нека се повдигне отново и темата за правомощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения. С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя.“

В позицията се посочва, че трябва да се вземе предвид и Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. „Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие. Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси“, категорични са от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети