Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие

Политика

ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие

Снимка:

Химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения

От ВМРО настояват от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) да отпадне възможността за съкратено съдебно следствие. При този тип дела подсъдимият признае изцяло фактите по обвинителния акт, признава вината си и може да получи намаляване на присъдата с 1/3. От партията смятат, че тази възможност трябва да отпадне, особено при тежки престъпления. Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак, пише в позицията на ВМРО.

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения, посочват от партията в своята позиция, която идва след убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Посочва се, че случаят не бива остане „просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти“. За пример се дават и убийството на Вероника Здравкова във В. Търново, Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита, 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София, както и още няколко случая на подобни престъпления.

„Да не пропускаме десетките известни случаи на възрастни жени, с които не веднъж са се гаврили подобни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово” на Раковски“, допълват от ВМРО.

И още:“ Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави.

Нека се повдигне отново и темата за правомощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения. С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя.“

В позицията се посочва, че трябва да се вземе предвид и Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. „Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие. Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси“, категорични са от ВМРО.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още