Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО иска референдум за ЛГБТИ + пропаганда в училище, Северна Македония и циганизацията

Политика

ВМРО иска референдум за ЛГБТИ + пропаганда в училище, Северна Македония и циганизацията

Снимка:

ВМРО поиска референдум за ЛГБТИ политиките в училище, Северна Македония и циганизацията.

Задълбочаващото се разединение на Европа, както и неспиращата спекула за мнението на българите по темата с правата на децата и правомощията на НПО, които се опитват да прокарват ЛГБТИ+ политики в образователните системи на страните от ЕС е причината за искането на допитване по първата тема. 

Демографската катастрофа, пред която сме изправени и сбърканата държавна политика по отношение на циганския етнос и социалния паразитизъм на маргиналните групи, водят до пълната дискриминация на образованата раждаемост и интелигентните, работещи млади семейства, пишат от партията в съобщение до медиите.

Не на последно място е темата, свързана с РС Македония. Станахме свидетели на все повече публични декларации от страна на т.нар. „парии на протеста“, че трябва да се загърбят обидите и антибългарската политика, провеждана от Скопие, както и откровените опити за кражба на общата ни история, и позицията на България да се промени в полза на членството на Македония в ЕС. За ВМРО това е недопустимо, пишат те като го квалифицират като „национално предателство“.

Те се обръщат към ИТН, президента Радев и останалите парламентарни групи, да се допитат до народа каква трябва да е държавната политика по тези три наболели за обществото теми.

 

1. Допускане на ЛГБТИ+ пропаганда в образователната система на България.

2. Допускане на РС Македония без условия в ЕС.

3. Приемане на национална концепция срещу пълзящата циганизация и социалния паразитизъм.

 

От ВМРО пишат още, че имат готов Закон за защита половата идентичност на децата от раждането им. По темата с Македония пишат, че „национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония“. Това е ясната и категорична позиция не само на ВМРО, но и на над 70 процента от българите. Сбърканата пропаганда и антибългарската политика от страна на Скопие не бива да бъде поощрявана, а трябва да бъде спряна чрез категоричната българска позиция, която е общонационална, а не тясно-политическа.

Нужна е спешна национална концепция срещу пълзящата циганизация и социалния паразитизъм на маргиналните маси.

Концепцията за приобщаване на несоциализираните общности, придобила популярност като Концепция срещу циганизацията, е пример за политиките, които държавата трябва да приеме в спешен порядък, пишат войводите.

Премахването на гетата е кардинална, но основополагаща за интеграцията стъпка. За ВМРО е крайно належащо и регулирането и контролът над НПО-та, които работят с тези рискови общности.

За ВМРО битката консерватизъм – либерализъм отдавна е в пълна сила. Това се вижда и от силно разединената Европа. „От едната страна са тези, които искаме да съхраним Европа на отечествата и нациите. Европа на християнските ценности и люлката на цивилизацията. А от другата са провалените модели на евроинтеграция, на мултикултурализъм и на доказаната липса на политическо лидерство „на върха“. Консерватизъм за нас означава да запазиш връзките в нацията. Нацията е проекция на семейството. Икономиката е безсмислена, ако няма здраво общество. Битката днес е с онази либерална идея, която иска да разруши обществата, да размие нациите. Това е битка за нов световен ред.

Нека българското общество да каже къде иска да е в тази битка“, завършат съобщението си ВМРО.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още