Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Искаме въвеждането на химическа кастрация като наказание за изнасилване

Политика

ВМРО: Искаме въвеждането на химическа кастрация като наказание за изнасилване

Снимка:

Да се спрат циганските безчинства, призовават от партията

Искаме въвеждането на химическа кастрация като наказание за изнасилване, посочват в съобщение от ВМРО. Поредното посегателство върху 16-годишно момиче, изнасилено в село от двама пълнолетни цигани преди седмици, а случаят е потулен стана повод за обръщението на войводите.  

„За гаврата ние от ВМРО разбрахме от местна медия и от последвалата проверка във въпросното село. Според данните момичето е било жестоко пребито и насилвано часове наред от двама мъже в пловдивското село Войсил“, уточняват от ВМРО. Те посочват, че с местната медия са се свързали редица жители на населеното място, за да изразят възмущението си, че до момента гласност по случая не е давана, а в една от групите във „Фейсбук“ коментарите за гаврата и подробностите около нея, са били изтривани. От партията предполагат, че случаят не е обявен заради изборите.

„Жертвата на поредното изнасилване е момиче на 16 години. След многочасовата гавра тя е намерена в канавка в безпомощно състояние от собствения си баща. Двамата цигани са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях? Както и защо не е дадена гласност на това поредно брутално посегателство от страна на циганския етнос? Поредната гавра, която по чудо не е довела до поредния „инцидент“ с участието на озверели цигани, който да завърши фатално“, питат от ВМРО.

От партията настояват за открит диалог в медиите за прилагане на внесената и наложена от нейни депутати промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за съкратеното съдебно следствие и намаляване на присъдите на извършителите с до 1/3.

„Настоявахме за тази промяна години наред, но получихме подкрепа едва след изнасилването и последвалата смърт на 7-годишнита Кристин от Сотиря през 2018 г. А преди нея има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

- Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

- Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

- 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

- Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

- Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13-годишната си дъщеря;

- Случаят с изнасиленото през 2018 г. момче в квартал „Секирово“, град Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно дете и т.н. и т.н.“, припомнят от ВМРО и изтъкват, че това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализират системно България последните години.

Войводите са категорични, че е крайно време и се обявяват за диалог дебат за въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави.

„Това е тема, за която държим да бъде обект на обществено обсъждани от много години. Но за определени либерални кръгове са по-важни правата на извергите, а не сигурността и живота на българските деца, юноши и жени. Настояваме и за отворен обществен дебат за въвеждане на доброволните отряди към МВР, които биха могли не само да бъдат в помощ на полицията за разкриване на престъпления, но и нещо много по-ценно. Те биха могли да предотвратят обири, изнасилвания, грабежи и издевателства над хората в малките населени места“, уверяват войводите.

ВМРО за са недопустими дребните политически сметки, касаещи един удобен и послушен по време на избори етнос.

„Не трябва да се действа в угода на едни или други НПО, които се изхранват на гърба на чужди фондации и практикуват и насаждат агресивни антибългарски политики. Това е нашата позиция от десетилетия и тя никога не се е променяла. Колко още невинни честни българи трябва да станат жертва на маргиналните маси, за да бъдат предприети адекватни законодателни промени по отношение на тяхната социализация?“, отправят риторичен въпрос войводите. Те припомнят, че още през 2019 г. екип на ВМРО е изготвил Концепция за интеграция на маргиналните общности с пакет от мерки, които да дадат истински нов живот и реална перспектива за интеграция на циганския етнос, като и до ден днешен документът събира прах по чиновническите бюра в Министерския съвет.

„Докато този етнос вилнее безнаказано, защото е удобна електорална маса за повечето политически „играчи“, цената на евтиния глас се заплаща отново от обикновения българин. От бащата, намерил изнасилената си дъщеря в канавката; от бабата, намерила изнасилената и издъхваща си внучка; от сина, намерил заклани родителите си; от дъщерята, намерила майка си, поругана и обрана; от съпругът, който трябва да разпознае тялото на изнасилената и убита по особено жесток начин своя съпруга и т.н. и т.н.

Приликите с конкретни лица и събития, не са случайни!“, посочват в заключение от ВМРО и призовават да се спрат циганските безчинства.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още