Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО излиза на протест днес пред енергийното министерство срещу високите цени на тока и стоките

Политика

ВМРО излиза на протест днес пред енергийното министерство срещу високите цени на тока и стоките

Снимка:

ВМРО излиза на протест днес – 23. 09. 2021 г. – срещу непоносимата цена на тока. Демонстрацията ще се проведе от 17.30 ч. пред сградата на Министерство на енергетиката на ул. „Триадица“ № 8 в столицата.

От организацията заявяват, че това е „част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост“.

В съобщебние до медиите от ВМРО уточняват, че едва ли има  „домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата“.

Те припомнят, че на 18.09.2021 г  (събота), след взетото на Организационен съвет на ВМРО решение за започване на национални протестни действия, представители на Организацията са блокирали за половин час кръстовището на бул. „Тодор Александров“ пред ЦУМ. Според тях е излишно да се изброява в проценти поскъпването на тока, парното, газта и хранителните продукти, защото всеки човек, всяко домакинство усеща натиска ежедневно.

Ето защо ВМРО настоява за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.  

ВМРОВМРО


Топ новини

виж още

Актуална тема