Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори

Политика

ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори

ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори - Tribune.bg
Снимка:

Коалиция „Обединени патриоти“ прекратява съществуването си

Излизаме сами на парламентарните избори. Това е решението на Организационния съвет и Изпълнителния комитет на ВМРО, съобщиха от пресцентъра на партията

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. А на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др.

Коалиционните партньори от формацията „Обединени патриоти“ НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество победи в името на България.

„Емблематични ще останат достижения като ограничаването на броя на изборните секции в Турция, с което намалихме възможността за намеса от турска страна в българския политически живот. Преборихме се за построяването на ограда по границата, която ограничи изключително тежкия мигрантски натиск, на който беше подложена страната ни. Отстранихме трайно от властта протурската партия ДПС и не допуснахме неспиращите ѝ опити за узаконяването на агитацията на турски език. В настоящия мандат изпълнихме поетия ангажимент минималната пенсия да стане 300 лв. Намалихме ДДС за най-засегнатия от пандемията сектор – туризма, на 9% и се преборихме за ваучери за почивка в страната на хората, които се борят на първа линия с коронавируса.

Няма как да обхванем всичко, което направихме в името на обществения интерес и което реализирахме. Оставаме това на хората.

Смятаме, че ВМРО ще е новата патриотична алтернатива и ще обедини граждански платформи. Искаме да разширим патриотичното влияние чрез включване на голяма гражданска квота в листите си с кандидати за народни представители“, казват от ВМРО.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Хм... Абсолютен егоизъм! Вторачването в "силата" на ВМРО ще ви изиграе лоша шега. Без НФСБ и КОД сте кандидати за лидери на гледащите отвън парламента. Загубихте шанса да станете лидери на консервативен блок у нас.
05.02.2021 11:23 / Отговор
агент "Бончев"... Съюз на патриотичните сили "Защита" с шеф агент "Бончев" /Петър Берон/ напълно подхожда на всяка структура с шеф агент "Иван"...
05.02.2021 11:58
Надблюдател И тези май ги активираха да се отдръпнат? Не му вярвам много на Каракачанов! Навъртя няколко сделки с оръжие, и взе да иска увеличаване правомощията на "Президента"! Отделно , кметът на Елин Пелин/ВМРО/, посрещна Фатмака Радев с камбанен звън, като "месия"! Жалко за Валерката, пич който не му пукаше да си казва мнението! Това не е много добро качество за "политик", но поне не си завърташе трътката!
Повечето от "успехите" които са изредили, де-факто са инициирани от НФСБ!
05.02.2021 11:35 / Отговор
Вярно е това Разединението намалява силата. Валери Симеонов ми спечели симпатиите последната година, говори каквото мисли без да се страхува .
05.02.2021 12:17
Жоро Голяма грешка.Много хора гласуваха и за самото име ПАТРИОТИ.Сега ще бъдете и двете партии извън парламента. На кого мислите ,че правите услуга? . Какво пише на народното събрание- обединението прави силата, а не разединението. Услуга на БСП ,Мая и АБВ.
05.02.2021 12:23 / Отговор
. . . И на ДПС !
05.02.2021 12:33

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати