Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО към Фандъкова: Забранявате Луковмарш, забранете и шестването на „Безсмъртния полк“

Политика

ВМРО към Фандъкова: Забранявате Луковмарш, забранете и шестването на „Безсмъртния полк“

ВМРО към Фандъкова: Забранявате Луковмарш, забранете и шестването на Безсмъртния полк - Tribune.bg

Общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет адв. Михаил Петров се обърна към кмета на София с искане да бъде забранено провеждането на марша на т.нар. „Безсмъртен полк“. То се планира за 9 май. Според ВМРО Фандъкова прилага двоен стандарт – за шествия на националисти налага забрани, но когато други шестват с портрети на Сталин, Георги Димитров и се веят знамена на КПСС - няма проблем.

Ето какво пише в писмото си представителят на ВМРО:

„Столичният кмет Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на т.нар. шествие на „Безсмъртния полк“ – поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Искаме реципрочни действия спрямо тези, които наричаха шествието за ген. Христо Луков и участниците фашисти, защото се оказва, че тяхната работа е „фашистът вика дръжте фашиста“…

През месец февруари, преди провеждането на Луковмарш, председателят на БСП - София поиска СОС „да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонацистки прояви в столицата на България“. В зала той нарече участниците - български граждани - „лумпени“. ВМРО отговори на помията, с която БСП залива всеки път възпоменателното шествие в памет на ген. Христо Луков – достоен български генерал, защитавал Родината в най-трудните ѝ моменти. Сега тъмночервените, са решили да се преброят и да правят шествие на „Безсмъртния полк“ – привърженици на комунистическата идеология и режим, обявени за престъпни!“

Настоявам и затова внесох писмо до кмета Фандъкова, като човек, като общински съветник, като български патриот, това шествие да бъде забранено - така, както бе забранено и шествието за ген. Христо Луков! В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в „правоприлагането“ – за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София, обобщава Михаил Петров.

Пълен текст на искането на общинския съветник от ВМРО до кмета на София:

Уважаема госпожо кмет,

На 9 май т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие на подкрепящите комунистическия режим и окупационната Червена армия, влязла в България след 09.09.1944 г. Недопустимо е, предвид обявяването на комунистическия режим за престъпен и международната обстановка, страна агресор да си организира шествия в своя подкрепа, чрез сдружения и организации, контролирани от руското посолство.

Поради гореизложеното, като човек, като общински съветник, като български патриот, отправям призив към Вас, да издадете заповед, забраняваща провеждането на т.нар. шествие на „Безсмъртния полк“ – поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Това шествие следва да бъде забранено, така както бе забранено и шествието за ген. Христо Луков! В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в „правоприлагането“ – за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

attropo Какво общо има България,българската земя,българския народ с тези *освободители*,които два пъти са забатачвали страната ни?!?Да си провеждат *шествието* в Хавана,например,или в Пхенян!И фандъкова,стига с тези наистина *двойни стандарти*,защото генерал Луков е един БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ,ГЕРОЙ И ЗАЩИТНИК НА бЪЛГАРИЯ,а не е някакъв пиян *освободител*!
05.05.2022 15:41 / Отговор
кесо Апелът на ВМРО е напълно справедлив. Наглата червена сган отдавна е преминала всички граници на приличие. Провежданите от нея комунистически и пропутниски сборища в София и по цялата страна само доказват в каква окупирана страна живеем с наивната представа за някаква проевропейска и евроатлантическа принадлежност. Нещо повече, с клякането на Фандъкова и други общински кметова пред комунистическите наглеци става ясно, че те определят какво може и какво не - червени сборища и провокации може , а честването на доказани патриоти и родолюбци като ген. Луков не, щот така искали червените господари на България и злобното джудже в Кремъл. Фандъкова, покажи поне малко характер и забрани на путинските щурмоваци да вилнеят по столицата.
05.05.2022 16:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети