Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО към Кацаров: Ще изисквате ли зелен сертификат или тестове от народните представители?

Политика

ВМРО към Кацаров: Ще изисквате ли зелен сертификат или тестове от народните представители?

ВМРО към Кацаров: Ще изисквате ли зелен сертификат или тестове от народните представители? - Tribune.bg
Снимка:

Нека се тестват два пъти седмично, както децата, казват от партията

ВМРО с писмо до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. В него се отправят три въпроса от члена на националното ръководство на ВМРО – БНД Александър Сиди. Поводът е предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание, в което има цяла група от 13 депутати, които изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу Ковид-19 и са категорично против зеления сертификат.

От друга страна зелен сертификат или отрицателен тест са задължителни за хората, работещи в МОЛ-овете, за медицинските работници, за персонала в заведенията.

С какво народните представители се различават от всички други работещи българи, ако за тях тези мерки не важат, питат от ВМРО.

И не на последно място носенето на маски на закрито е задължително за всички.

Как министър Кацаров ще гарантира спазването на тази мярка от антиваксърската група в парламента, след като той самият наруши заповедта си на няколко пъти, пита още Сиди в изпратеното до министъра писмо.

В заключение те пишат: „По отношение на тестовете логиката на въпроса е следната: 240 народни представители се събират четири дни седмично, след което тръгват по избирателните си райони в цялата страна. Как ще гарантирате живота и здравето на сънародниците ни, ако тези хора не бъдат тествани в началото и в края на работната им седмица? Нека и за тях важат правилата, които важат за децата ни. Така е справедливо“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети