Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО към Радев: Вземете страна и накарайте кабинета си да приравни антителата към зеления сертификат

Политика

ВМРО към Радев: Вземете страна и накарайте кабинета си да приравни антителата към зеления сертификат

ВМРО към Радев: Вземете страна и накарайте кабинета си да приравни антителата към зеления сертификат - Tribune.bg

ВМРО продължава да настоява да се предприемат адекватни мерки и да спре насилственото противопоставяне на обществото, пишат от партията. 

„Очевидно е, че има много хора, които са прекарали коронавируса и имат дори повече антитела от тези, които са дори с трета доза от ваксината. Ако не чувате какво Ви казват хората, то поне чуйте лекарите, които поеха най-големия удар от пандемията. Голям процент от тях го преболедуваха и имат изграден имунитет. Защо сега именно тях насилствено заставяте да се „бодат“ или тестват всеки ден, за да спасяват болните?“, питат те. 

„Добре, не чувате и тях, то тогава защо не искате да чуете математиците, които упорито от няколко месеца говорят с числа за хората, които не са в т.нар. Ви система за регистриране на ковид-болните, но са го прекарали или в момента боледуват? Това са хора, които при наличието на изследване, могат да се окажат с нужното количество антитела, които ги предпазват.

Г-н Радев,

Обръщаме се към Вас, защото разбираме, че след малко (в 12.00 ч.) Вие събирате на „Дондуков“ 2 министри от служебния кабинет заради кризата, която те самите допуснаха да излезе от контрол с бездействието си или с хаотичните си мерки, които изправиха българите едни срещу други.

Сега е моментът да проявите държавническо поведение, да освободите провалилия се здравен министър Стойчо Кацаров и да свалите общественото напрежение, като въведете система за признаване на антителата, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, като своеобразен QR код за свободен достъп на хората до обществения живот на страната.

Сега е моментът да наложите нужните мерки и на служителите в държавната администрация, защото това е другата демаркационна линия, която абсурдните мерки на Кацаров прокараха. За лекарите, хотелиерите и ресторантьорите – задължителна ваксина, за държавната администрация – не. Питаме отново защо?

Неслучайно българският представител в ЕП Ангел Джамбазки пусна жалба срещу това нелепо решение до ВАС и се противопостави на зеления сертификат и в Брюксел. Дискриминационно е. Лишава хората от основни човешки права. Не се прави така. Не го ли разбрахте?

Ето защо отново настояваме поне да приравните хората с нужното количество антитела, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, с тези които са регистрирани като преболедували в системата към тези, които са ваксинирани“, заявяват от ВМРО. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати