Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са и са на път да предадат Македония, оставка!

Политика

ВМРО: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са и са на път да предадат Македония, оставка!

ВМРО: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са и са на път да предадат Македония, оставка! - Tribune.bg
Снимка:

Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са и са на път да предадат Македония, оставка!
Това се казва в  позиция на Изпълнителния комитет на ВМРО по повод задълбочаващата се политическа криза в страната след оттеглянето на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция.

Няколко пресконференции -  на ИТН и на ПП, разкриха нечувани корупционни схеми, разгръщани от правителството. И Македония е сред тях. Защото не се лъжете – за тези харвадчета всичко е бизнес.

По думите им е станало  ясно, че кабинетът на Кирил Петков е подготвял национално предателство за ветото над РС Македония, както  от ВМРО са  предупреждавали от миналата година.

„Дори само това разкритие на ИТН е достатъчно, за да бъдат съдени за държавна измяна всички онези, които са участвали в този долен заговор.

Опасността от измяна обаче продължава да тегне и сега - това трябва ясно да се каже на българските граждани. Излизането на хората на Слави Трифонов от кабинета всъщност може да се окаже и не толкова героичен акт, тъй като без техните гласове парламентът може да промени настоящата позиция и да пусне войнстващия антибългаризъм в Европа. Това предателство може да стане и с присъствието на удобен външен министър при гласуването в Съвета на ЕС в края на месеца, след оттеглянето на Теодора Генчовска от поста.

Ето защо искаме да ни чуете ясно: Не Предавайте Македония! Това ние няма да Ви го просим. Няма да Ви го прости и българският народ. Ходете си веднага, за да не се наложи да си тръгнете с бели автобуси и тайни чартърни полети от където се появихте.

По отношение на другото разкритие, а именно за мащабите на корупцията в това правителство – ние от ВМРО отново предупреждаваме от месеци.

Цените на стоките от първа необходимост, тока, парното, бензина стават непосилни за домакинствата. Икономиката умира. Бизнесът фалира. Хората остават без работа и нямат пари дори за храна. На фона на всичко това разбираме за милиарди левове разходвани от правителството още в края на миналата година без ясна представа дори за коалиционните партньори къде са отишли тези пари.

Външният дълг, който натрупаха за няколко месеца, е огромен и ще тегне на плещите на поколения наред.

Това правителство вече не е вредно. То е опасно за националната сигурност на България.

Искаме незабавна оставка и разследване на всички взети до момента решения от кабинета на Кирил Петков. Искаме и специално разследване за действията по отношение на РС Македония. Това, което ИТН изнесоха като факти, е явен опит за държавна измяна”, се посочва още в позицията.

 


Етикети ВМРО, позиция, ПП

Топ новини

виж още
Актуална тема