Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: На професионалните спортисти, които се готвят за световни състезания, трябва да бъде разршено да тренират

Политика

ВМРО: На професионалните спортисти, които се готвят за световни състезания, трябва да бъде разршено да тренират

ВМРО: На професионалните спортисти, които се готвят за световни състезания, трябва да бъде разршено да тренират - Tribune.bg
Снимка:

Българските спортисти са пример за дисциплинираност, отговорност и воля, и нямам съмнение, че ще спазват мерките за безопасност. Такава позиция във Фейсбук профила си изрази народният представител от ВМРО Мария Цветкова, във връзка със започналия процес на отваряне на парковете и планините за хората.

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Фейсбук:

Време е да бъде разрешено на спортистите, които се занимават професионално и активно със спорт за високи постижения, да възстановят тренировките си. Да бъдат отворени спортните съоръжения само за тях като това, разбира се, да става по график, броят на състезателите и треньорите да бъде съобразен с площта на обекта, при стриктно хигиенизиране на съоръженията и спазване на дистанция. Първо да бъдат разрешени индивидуалните спортове на открито, а след това да се помисли внимателно как да бъде организиран спортният процес за колективните спортове и тези в зала.

Всеки любител вече може да тича за здраве в парка в определеното за това време, както и да спортува в планините. Елитните спортисти трябва да имат достъп до стадионите и спортните обекти, които към момента са затворени. Тяхната подготовка е профилирана и изисква повече от тичане в парка. Разбираемо Олимпиадата в Токио и редица световни и европейски първенства и други международни форуми бяха отложени, а състезателната подготовка на спортистите в цял свят е сериозно нарушена заради пандемията. Тренировъчният процес за такива важни форуми е дългосрочен и планиран, и подобно прекъсване се отразява на формата на състезателите. Българските спортисти са пример за дисциплинираност, отговорност и воля, и нямам съмнение, че ще спазват мерките за безопасност, за да запазят здравето на треньорите си, останалите състезатели и себе си, което е най-важно.

Техните успехи винаги са ни изпълвали с гордост, че сме българи и им пожелавам да са здрави и когато всичко отмине, отново да прославят България и да развяват гордо и високо българския национален флаг по международните спортни полета!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети