Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО настояват спешно да се приеме стратегията за ромите на Каракачанов

Политика

ВМРО настояват спешно да се приеме стратегията за ромите на Каракачанов

ВМРО настояват спешно да се приеме стратегията за ромите на Каракачанов - Tribune.bg
Снимка:

Инцидентът в Куклен бил пример за нуждата от това

ВМРО настояват стратегията на Красимир Каракачанов за справяне с маргинализираните маси задължително и в спешен порядък да бъде приета от Министерския съвет. Това става ясно от позиция на партията, изпратена до медиите. Поводът е инцидентът от Куклен.

„Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено“, пише в позицията им.

От ВМРО искат да отпадне т.нар. „съкратено следствие“, защото позволява намаляване на наказанията с 1/3. Искат да се обсъди и вариантът за „споразуменията“, защото те дават възможно също присъдата да бъде намалена. Настояват още за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби.

„Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда.

Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганите си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност. Припомняме само няколко случая – пребитият на Йордановден   военнослужещ от Войводиново; бунтът в Столипиново от преди два месеца, който беше вдигнат отново срещу полицията, от циганин, приближен до протурската партия НПСД, която е коалиционен партньор и има свои представители в листата на Веселин Марешки; забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима; побоят над кмет в ломско и т.н. и т.н.

Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда. Българското общество трябва да спре  да приема компромисите със собствената си сигурност!“, пише в позицията на ВМРО.

От партията съобщават и че утре ще обсъдят този проблем с най-големия синдикат на МВР.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп