Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция

Политика

ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция

ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция - Tribune.bg
Снимка:

Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция! Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните интереси на ДПС. С такава позиция във Фейсбук излезе зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Според него под фасадата за правата на „сънародниците ни“ зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс, в който именно Патриотите успяха през 2015 г. да ограничат броя на секциите в Турция и по този начин да  ограничат влиянието на Ердоган в българската политика.

Ето и пълния текст на позицията във Фейсбук:

„Вчерашният ден на риалити шоуто „консултации при президента“ беше посветен на консултации не със „сънародниците ни“ зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има.                                   

Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим 17-те хиляди българи, гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси. Сега със страха от ковид това може да не им се получи.

Не е чудно, че т.нар.ни „сънародници“ в Турция държат само на гласуването като „връзка с България“. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган. Преди 4 години „Обединени патриоти“ спряхме автобусите на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „подарък“ от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е защо иска да си купи тяхното благоволение.

Споделям тук една статия, която нагледно показва какво се случва с вота в чужбина през 2017-а: ако съберем гласовете на ДОСТ и ДПС, ще са доста близо до първа политическа сила, ако добавим към техния резултат още например 100 000 гласа, колкото тоталитарната машина на Ердоган лесно може да им гарантира при липса на ограничението за брой секции, ще имат 60% от вота. Не ми се мисли, какво ще стане, ако позволим гласуване с писма - ще подадат вот и покойници отпреди десетилетия...

Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция - друго! Това е личното ми послание към всички, които се заиграват с темата. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!“

                                                                                                                                           


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Джедай Тотю ВМРО такъв оглушителен шамар му изплющяха на смотаняка в президентството, че сигурно още му пищят ушите! Мочкото заухав още не може да обясни каква беше тази малоумна партия МИР, дето я беше поканил вчера на “консултации“! Да не би политическият запъртък Симеон Славчев – бивш общински съветник в София – да представлява някой друг, освен себе си, майка си, леля си и баба си? А сега ВМРО получиха златна възможност да си вдигнат електоралния рейтинг! На печелившите – честито!
12.01.2021 14:26 / Отговор
Брей, какъв бил скритият замисъл на Фатмакът-Фигурант да се хареса на ДПС ? Че е продажник и родоотстъпник е ясно, с тази червена петолъчка на челото, но че е готов да продава "суверенитет", само и само да си задържи поста ...верно , има си дъно за всичко, ама този и оттам продължава да рови надолу!
12.01.2021 15:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати