Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО няма да подкрепи проекта за нова Конституция, ако той не бъде съобразен с техните предложения

Политика

ВМРО няма да подкрепи проекта за нова Конституция, ако той не бъде съобразен с техните предложения

ВМРО няма да подкрепи проекта за нова Конституция, ако той не бъде съобразен с техните предложения - Tribune.bg
Снимка:

Единственият компромис - да се направи референдум по всички предложения в Конституцията, заяви Каракачанов

Позицията ми за Конституцията е ясна, тя е още отпреди две седмици. Ние сме заявили 6 идеи и предложения, които смятаме, че са фундаментални. Това заяви вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти.

Той подчерта, че няма да подпишат проекта, ако той не бъде съобразен с техните предложения.

„Нашите предложения са фундаментални и ние сме заявили нашата позиция, ако ще се променя Конституцията, тя трябва да се променя глобално. И бихме подкрепили един проект, в който са заложени нашите предложения“, заяви Каракачанов.

Той посочи още, че откакто са обявили своите предложения, не са имали среща с коалиционните си партньори.

„Така че надявам се да има такава. Доколкото чувам изказванията на някои мои колеги, нещо не са много склонни да ги приемат, но аз не разбирам аргументите“, отбеляза той.

По думите му единственият компромис, който може да има, е да се направи референдум не само по предложенията на ВМРО, а по всички предложения в Конституцията.

„Тогава ще видите какво предпочитат хората и чак тогава заедно, ако ще се правят избори въобще за Велико народно събрание, да се направи референдум. А не утре в едно бъдещо Велико народно събрание да се променя Конституцията според политическата конюнктура“, заяви още той.

На въпрос, ако не съберат 120 гласа, техният план какъв е, Каракачанов отговори така: „Какъв да е нашият план? Оттук нататък продължава да си работи парламентът, правителство, отива се на избори и всеки се бори за своите идеи, това е, дали ще има предсрочни или редовни вече зависи от самата политическа коалиция.

Научих за внасянето на тази Конституция буквално два часа преди да бъде обявен проектът, каза още лидерът на ВМРО. Според него бързането в такива случаи винаги е грешка.

Той очаква днес да разбере кога ще бъде коалиционният съвет.

„ГЕРБ имат едни предложения, ние имаме други, НФСБ сигурно имат трети, вероятно и други парламентарни групи ще имат някакви предложения. Да се обсъди и ако се стигне до единомислие да се внася. Няма как да гониш 160 гласа, при положение, че ти не си направил никакъв дебат в парламента, който трябва да вземе подобно решение кой какви идеи има, кои са приемливи и кои не“, каза още вицепремиерът.

По думите му не е нормално хора, които не са си направили труда да се научат да четат и пишат, и не знаят български език, да определят бъдещето на страната срещу 20-30 лв. А точно в тези гета гласуват на 100% и не за идеи, а за банкноти, подчерта вицепремиерът.

Каракачанов отново настоя за връщането на наборната военна служба.

Що се отнася до новия парламентарен сезон той заяви, че се надява да се гласуват достатъчно средства за МО за 2% от БВП и да не спират проектите за модернизация на армията.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

plebs Настояването за президентска република е истински провал за Каракачанов. Ловецът на архари Гоце или пък Румен Решетников да ми управлява страната - не, мерси. На този фон - НИКАКВА президентска република. В Народното събрание ако ще да се бият, има противопоставяне на мнения и сдържане от крайности. Крайности като днешните "оставка или смърт" на сподвижниците на Румен Радев.
01.09.2020 15:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати