Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО обвини „Софийска вода“ в лъжливи отчети

Политика

ВМРО обвини „Софийска вода“ в лъжливи отчети

ВМРО обвини Софийска вода в лъжливи отчети - Tribune.bg
Снимка:

Поводът е анонсираното от КЕВР предстоящо увеличение на цените на ВиК услугите

Остра критика срещу концесионера „Софийска вода“ отправиха общинските съветници от ВМРО в залата на Столичния общински съвет. Поводът е анонсираното от КЕВР предстоящо увеличение на цените на ВиК услугите.

Председателят на групата на Патриотите Карлос Контрера изрази съмнения, че годишният отчет за концесията не е достоверен, тъй като това са данни подавани от „Софийска вода“, а те в годините са показвали много пъти, че подвеждат общината и общинските съветници. На база на тези съмнителни данни всяка година чрез решенията на КЕВР се правят нови и нови увеличения.

Съветникът от ВМРО се усъмни в размера на загубите, които отчита концесионерът. Според Контрера Софийска вода манипулира данните и с трикове по документи отчита по-малки загуби. Беше посочено и че буди основателно притеснение фактът, записан в отчета, че въпреки отчитаните милиони левове инвестиции, не е постигната ефективност разходи – качество на услугите. Събираемостта на вземанията също е незадоволителна.

Карлос Контрера призова всички политически групи в СОС да се обединят и приемат пътна карта за прекратяване на концесията на водата в София и поемането на водоснабдяването от общинското ВиК.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати