Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Смяната на военния министър в ситуация на война е необяснима

Политика

ВМРО: Смяната на военния министър в ситуация на война е необяснима

ВМРО: Смяната на военния министър в ситуация на война е необяснима - Tribune.bg
Снимка:

Има ли външен натиск за тази смяна, питат патриотите

Приказките за това кой какво имал и нямал право да говори във „Фейсбук“ от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна. Това заявяват в своя позиция от ВМРО.

„Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км. от българската територия е необяснима. В настоящия състав на правителството Янев е авторитет по въпросите на отбраната в сравнение с „ястребите“ около Кирил Петков, които са пълни дилетанти в областта на отбраната, защото дори не са ходили войници, а пушка са държали единствено на стрелбището на някой селски панаир“, казват още патриотите.

„Възниква резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията „експерти“ в България да бъде разположено ядрено оръжие?“, питат те.

„Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси. Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет на България, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени.

Но и за това трябват исторически познания, а не голословно говорене!“, категорични са от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати