Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Политика

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил - Tribune.bg
Снимка:

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров

По случай 118 години от най-паметното и емблематично за новата история на България въстание - Илинденско-Преображенското, ВМРО по традиция организира поредица от чествания. В навечерието на паметната дата в Кюстендил се събраха стотици войводи, кметове и общински съветници на Организацията, привърженици и симпатизанти, съобщават от партията.

Честването се проведе пред паметника на  легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. Гости на събитието бяха и зам.-председателят на ВМРО и кмет на Сандански Атанас Стоянов, организационният секретар Юлиан Ангелов и членът на националното ръководство Борис Вангелов.

В своето изказване Атанас Стоянов подчерта, че сме длъжни да запазим паметта на загиналите в най-голямото въстание, да запазим българщината и да отстояваме неуморно националните интереси на България пред света. В същото време той обърна внимание на това, че не бива да допуснем да се предаде българският интерес в Македония, който е тясно свързан с историческата истина.

Вангел Тодоров от младежката организация на ВМРО, който е историк,  направи кратка историческа справка, свързана с Илинденско-Преображенското въстание и напомни, че историята трябва да се помни и да се поучаваме от нея, за да избираме най-правилния път пред България за нашите деца.

Събитието беше съпроводено с концертна програма, представена от танцьорите от ансамбъл „Пауталия“ и народния певец Георги Илиевски. Клуб „Традиция“ направи възстановка, а кулминацията бяха залповете в чест на всички смели българи, дали живота си за свободата на България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати