Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Политика

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли - Tribune.bg

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа

„Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това ни казват от правителството, което се готви съвсем скоро да забрани покупката и продажбата на коли в България, ако нямат поне екологичен стандарт „Евро 4“.

Българските чиновници за пореден път папагалски следват европейските директиви и са на път да направят чутовна глупост с непоправими последици. Министерството на околната среда и водите следва Интегрирания план за енергетика и климат, който взима под внимание вятъра и мъглата, но не и финансовото състояние за обикновения българин.

Ако предложенията бъдат приети, ще бъде забранен вносът на стари коли от ЕС, а собствениците на такива няма да могат да ги продават в рамките на Съюза. Това означава, че колите няма да могат да бъдат препродавани между собствениците и остава само да я дадете за скрап, в колкото и добро състояние да е. Същото важи и за колите без катализатор. Правото на собственост де факто ще бъде отменено. До такива абсурди стигаме. Имаш собственост, но ти забраняват да я ползваш и да се разпореждаш с нея. Готви се и данъчна тесла – вдигат данъците на най-бедните, защото колите им цапали.

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа милиони българи, които разчитат на старите си коли, просто защото не могат да си позволят нови. Заплатите на тези чиновници идват от хората, които те системно тормозят с наредбички и закони, които вместо да им улесняват живота, им бъркат в джоба всеки път!

Няма как родителите да се качат на тротинетки, ако карат децата си в съседния квартал, защото в детската градина до тях места няма.

Няма как бабите и дядовците от селата да си купят електрически коли, за да отидат до града за пенсия или лекарства. В цели региони от страната няма нормален обществен и междуградски транспорт и автомобилът се явява единствената възможност за придвижване. Ама бил стар – много хора и стар трудно си позволяват, но нямат избор.

Под ударите на забраните ще попаднат и собствениците на ретро автомобили.

Безпрекословното следване на безумните екологични политики на Зелената сделка е запазена марка на управлението на ГЕРБ и ПП-ДБ. Забрани за влизане на стари коли в центъра на София вече съществуват, но от страх глоби не се налагат.

Идеята за спиране на вноса и ограничаване на продажбите на стари коли е на етап обществено обсъждане. Какво значи това? Имате право да се изкажете, дори да напишете писмо, но те пак ще направят каквото си искат. Защото следват „Интегриран план за енергетика и климат“, който някой чиновник или политик някъде в Брюксел е подписал без да Ви пита. В същото време набучиха стотици перки по Добруджа точно насред Виа Понтика и нарушиха прелета на птиците. В същото време забраняват на животновъдите да ползват високопланските пасища по Стара планина, които дедите ни са ползвали стотици години. Екологично, нали!

ВМРО настоява предложението веднага да бъде изтеглено! Няма да допуснем чиновниците да оставят милиони българи без транспорт! След становищата и писмата идват протестите! Предупреждаваме, че ако планът бъде приет, последствията за управляващите, които и да са те, ще ги извадят от зоната им на комфорт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати