Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Казарма за всички кметове, депутати и министри под 50 години, които не са служили

Политика

ВМРО: Казарма за всички кметове, депутати и министри под 50 години, които не са служили

ВМРО: Казарма за всички кметове, депутати и министри под 50 години, които не са служили - Tribune.bg
Снимка:

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи.

Възстановено беше закритото Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Организира се мащабна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ с цел предизвикване интереса на младите хора към армията. Увеличени бяха заплатите и значително подобрени битовите условия на военнослужещите.

По настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въведа начална военна подготовка в училищата. Направихме законодателни промени по отношение на доброволния резерв. Щастлив съм, че благодарение и на моите лични усиля беше възстановено военното формирование във Враца, закрито през 2012 г. от тогавашния министър Аню Ангелов.

Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили.

За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда.

Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си, коментира Богданов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати