Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Президентът да свика незабавно КСНС заради напрежението в Близкия Изток

Политика

ВМРО: Президентът да свика незабавно КСНС заради напрежението в Близкия Изток

ВМРО: Президентът да свика незабавно КСНС заради напрежението в Близкия Изток - Tribune.bg
Снимка:

Рисковете пред България са ислямски тероризъм и увеличение на мигрантския натиск

Предвид случващото се в Близкия изток от ВМРО смятаме, че КСНС трябва да бъде свикан незабавно. Призоваваме президента в най-кратки срокове да свика Съвета, заради засилващото се напрежение в Близкия изток. Сигурността на гражданите и държавата е над всичко. Това, че сме в предизборна кампания, не би трябвало да е аргумент да не се свика КСНС, защото провеждането на избори в България трябва да се случи в обстановка, която защитава сигурността на държавата ни и на българите.

КСНС трябва да направи задълбочена оценка на потенциалните рискове и да бъде повишено нивото на сигурност. Напрежението в Близкия изток върви към пълномащабна война, в която могат да бъдат въвлечени редица територии, държави и организации. България се намира в контактната зона на Изтока и Запада и рисковете са по две направления - ислямски тероризъм и увеличение на мигрантския натиск.

Вчера отново имаме случай на десетки задържани мигранти на АМ „Тракия“. От обществото се укрива от месеци реалната бройка задържани, които са преминали нелегално държавната ни граница. След изборите в Австрия очакваме да започне процес по връщане на мигранти от Австрия към България по споразумението, подписано от кабинета „Денков-Габриел“.

В условия на бързо разгарящ се конфликт в Близкия изток рисковете за сигурността в България са непредвидими. От ВМРО смятаме, че тежковъоръжени части на Жандармерията трябва да бъдат разставени за охрана на рискови публични места. Трябва да бъде засилена сигурността по границата с Турция, като граничните власти използват цялата, позволена им от закона сила, за да възпират опитите за нелегално преминаване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети