Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

Политика

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка, се казва в съобщение на партията.

От днес се подават декларациите за данъчни облекчения за децата, което е възможно благодарение на нашата битка в 44-ото Народно събрание, посочват от ВМРО-БНД. Оттам припомнят, че идеята им е била реализирана по време на дебатите за Бюджет 2021. Те са водили продължителна и тежка битка в пленарната зала като преди това са имали остри сблъсъци с ГЕРБ, които направиха опит да пренасочат тези пари към други пера.

За тази година сумите, с които е възможно да се намали общата годишна данъчна основа при ползване на данъчно облекчение за деца, са: 4500 лв. за едно дете, 9000 лв. за две деца и 13 500 лв. за три и повече деца. Родителите ще получат съответно до 450 лв. за едно дете, до 900 лв. за две и до 1350 лв. за три и повече деца.

От партията посочват и стъпките, чрез които всяко работещо българско семейство или самотен родител може да се възползва от данъчното облекчение. Ако сте на трудов договор - чрез работодателя си попълвате декларация за данъчно облекчение. Декларацията се подава от 30 ноември до 31 декември т.г. Ако сте самоосигуряващо се лице - с подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Срокът за подаване е от 10 януари до 3 май 2022 г.

Паричните суми ще бъдат възстановени след проверка от Националната агенция за приходите в срок от един месец след подаването на декларацията, информират от ВМРО.

От партията отбелязват също, че благодарение на тяхната битка в 44-тия парламент, всяко дете, което не е прието на общинска или държавна градина, получава помощ в размер на субсидията, която държавата отпуска за всяко дете, прието в такова заведение. По този начин се облекчават родителите при записването на децата им в частна детска градина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, деца
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети