Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

Политика

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

Снимка:

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка, се казва в съобщение на партията.

От днес се подават декларациите за данъчни облекчения за децата, което е възможно благодарение на нашата битка в 44-ото Народно събрание, посочват от ВМРО-БНД. Оттам припомнят, че идеята им е била реализирана по време на дебатите за Бюджет 2021. Те са водили продължителна и тежка битка в пленарната зала като преди това са имали остри сблъсъци с ГЕРБ, които направиха опит да пренасочат тези пари към други пера.

За тази година сумите, с които е възможно да се намали общата годишна данъчна основа при ползване на данъчно облекчение за деца, са: 4500 лв. за едно дете, 9000 лв. за две деца и 13 500 лв. за три и повече деца. Родителите ще получат съответно до 450 лв. за едно дете, до 900 лв. за две и до 1350 лв. за три и повече деца.

От партията посочват и стъпките, чрез които всяко работещо българско семейство или самотен родител може да се възползва от данъчното облекчение. Ако сте на трудов договор - чрез работодателя си попълвате декларация за данъчно облекчение. Декларацията се подава от 30 ноември до 31 декември т.г. Ако сте самоосигуряващо се лице - с подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Срокът за подаване е от 10 януари до 3 май 2022 г.

Паричните суми ще бъдат възстановени след проверка от Националната агенция за приходите в срок от един месец след подаването на декларацията, информират от ВМРО.

От партията отбелязват също, че благодарение на тяхната битка в 44-тия парламент, всяко дете, което не е прието на общинска или държавна градина, получава помощ в размер на субсидията, която държавата отпуска за всяко дете, прието в такова заведение. По този начин се облекчават родителите при записването на децата им в частна детска градина.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема