Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО продължава с протестите против спекулата с цените – Русе и Варна на автошествие

Политика

ВМРО продължава с протестите против спекулата с цените – Русе и Варна на автошествие

Снимка:

Организациите на ВМРО в Русе и Варна се събират в събота 9-и октомври на протестен автопоход против високите цени на тока. Това съобщават от пресцентъра на партията. 

„Станете един от нас! Кажете „Не на повишаването на цените!“, с този призив се обърнаха структурите на ВМРО във Варна и Русе към своите съграждани.

Автопоходът в Русе ще започне от 11:00 часа, а сборен пункт е общественият паркинг до НАП в Русе. После шествието ще премине през Пантеона на възрожденците, а оттам по бул. „Цар Освободител”, през бул. „Генерал Скобелев” към Централна жп гара, през охлюва и бул. „България“ към бул. „Гоце Делчев“, бул. „Васил Левски“, на светофара между „Дружба“ и „Чародейка“ към бул. „Христо Ботев“. Оттам към Кръговото, по бул. „Липник“ до КАТ, след което обратно по „Липник” до „Париж“, откъдето се връща към началната точка.

ВМРОВМРО

Шествието на варненската структура на ВМРО ще започне в 10:45 часа от Полигона на Почивка.

От ВМРО настояват за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че са свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема