Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Продължаваме да се борим срещу циганизацията, за повишаване на доходите и за правата на всички българи

Политика

ВМРО: Продължаваме да се борим срещу циганизацията, за повишаване на доходите и за правата на всички българи

ВМРО: Продължаваме да се борим срещу циганизацията, за повишаване на доходите и за правата на всички българи - Tribune.bg
Снимка:

Войната между институциите не е полезна за българските граждани.  За нас водещ остава общественият интерес, не егото и личните битки.

Концепцията за социализиране на маргиналните маси, увеличаването на пенсиите и социалната справедливост са основните ни приоритети и през настоящата година. ВМРО държи на реда, сигурността и справедливостта и сме категорични, че ще продължим да отстояваме правата на всеки един българин, независимо къде се намира.

Около тези основни политики се обединиха войводите на състоялия се днес, 8 февруари 2020 г., Организационен съвет на партията. На него бяха подчертани успехите на ВМРО на отминалите европейски и местни избори, като беше направен и отчет за свършената през 2019 година работа от депутатите, съобщават от партията.

Приети са 15 наши законопроекта и над 50 предложения за промени между първо и второ четене. В Закона за държавния бюджет и ДОО за 2020 г. постигнахме минимални пенсии от 250 лв. Подкрепа получи и първа позитивна демографска мярка – задължителна детска градина за 4-годишните и 10 млн. лв. за поемане таксите на децата от социално слаби семейства и 70 млн. за нови детски градини. Стремежът ни е в следващия бюджет държавата да поеме таксите на всички деца.

Въпреки спънките около приемането на Концепцията, предложена от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, през изминалата година в редица закони бяха внедрени мерки за справяне със социалния паразитизъм на маргинализираните групи. Една от тях обвързването на социалните плащания с посещение на децата на училище, полагане на обществено полезен труд, повишаване на квалификацията на получаващите помощи и др.

Една дългогодишна наша битка се увенча също с успех, макар и след като десетки хора изгубиха живота си по жесток начин. Вратичката „бързо следствие“ при особено тежките престъпления, с която присъдата се намаляваше с 1/3, отпадна с промените в НПК.

Спряхме притеснителната Стратегия за детето, която съдържаше текстове, несъвместими с традиционните семейни ценности на българското общество. По наша инициатива влизането в сила на Закона социалните услуги беше отложено с 6 месеца, за да се прецизират текстовете. Законът в настоящия вариант дава възможност за тълкуване на определени норми в светлина, която противоречи на традиционните ценности и представите за функционирането и смисъла на семейството като основна единица на обществото.

На първо четене получихме подкрепа за промените в Закон за административните нарушения и наказания (ЗАНН), където създадохме административните наказания „труд в полза на обществото“ и „задържане в поделение на МВР“. Целта е да се преодолее чувството за безнаказаност у маргиналите, които имат множество глоби, не ги плащат и нямат респект от закона. На първо четене мина и предложението за разширяване пределите на неизбежната отбрана и отпадането на „маловажната кражба“ в НК.

Успехите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов като министър на отбраната са също многобройни. За първи път от 30 години възнагражденията в армията са сериозно увеличени. Повиши се интересът към кадровата военна служба, в следствие на което беше предложено и увеличаване на възрастта за встъпване в служба на 40 г. Превъоръжаването върви с пълна сила и това е още една стъпка към възвръщане на честта на Българската армия.

И това е малка част от предложените и приети законодателни промени в полза на обществото. Има още много полезни за общините предложения, в полза на потребителите, на околната среда и т.н.

Не на последно място е нашата спечелена битка в Закона за вероизповеданията, с която предотвратихме връщането на вакъфските имоти в цяла България на мюфтийството, както и да им бъдат опростени многомилионни задължения. Противопоставихме се на ратификацията на СЕТА и др.

През 2021 г. продължаваме нашата борба за приемане от МС на Концепцията за справяне с маргиналните групи. Внесохме промени в ЗМВР,  с които искаме да се въведат добровлни отряди на граждани в помощ на полицията. Ще настояваме за приемането и на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора, където въвеждаме социално подпомагане до линията на бедност. Наше предложени е и забрана на партиите да се финансират от стопански субекти. Имахме редица разговори с министъра на образованието и по отношение на въвеждането на военното обучение в училищата и връщането на предмет „Родинознание“ за най-малките и това са стъпки, които предстои да се реализират. Наша кауза и въвеждането на доброволна военна служба; полицейско присъствие във всяко населено място; целенасочена политика за поддържане на българската идентичност, език и култура в традиционните и новите български общности в чужбина; законодателно регламентиране на „Карта българин“; по-ефективна държавна подкрепа на народните читалища и др.

По време на заседанието на Организационния съвет бе изслушан и доклад за работата на евродепутатите от ВМРО. Заместник-председателят на партията и български представител в ЕП Ангел Джамбазки отчете дейностите на делегацията на ВМРО в групата на ЕКР в Европарламента. Той докладва, че в настоящия мандат предстои много сериозна работа по прословутия пакет „Мобилност“, както и по т.нар. „зелена сделка“.

Джамбазки отново се нарежда сред най-активните евродепутати, заемайки 6-о място сред всички 700 европейски представители.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати