Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: „Промяната“ продължава със затваряне на медии

Политика

ВМРО: „Промяната“ продължава със затваряне на медии

ВМРО: Промяната продължава със затваряне на медии - Tribune.bg
Снимка:

„Промяната“ продължава със затваряне на медии. Къде са „защитниците“ на свободата на словото?“, пита ВМРО в своя позиция.

Партията изразява пълната си подкрепа към в. „Труд“. „Недопустимо е с формални поводи да се прави опит за затваряне на медии. В България има съдебен ред за изясняване на спорове по наемни отношения. В държавата ни, в която някои дойдоха на власт, за да я правят правова, да се извършва подобна акция в редакция на българска медия е меко казано недопустимо“, коментират ВМРО.

„Така ли се случва промяната? Това ли е, което обещавахте? Какво става със свободата на словото и къде са се скрили нейните паркетни защитници? Тези въпроси най-вероятно си задава всеки един здравомислещ човек. А все повече в очи се набива и изводът – след промяна на медиите какво следва – подмяна на съзнанието на хората ли. Но защо ли да ни учудва ненамесата на съда при саморазправата с медии, след като на път да стане министър-председател е човек, нарушил Българската конституция?“, продължават с въпросите те.

„Винаги сме предлагали държавата да подкрепи бизнеса в трудните времена на икономическа криза, породена от пандемията от коронавирус. Но институциите вместо помощ оказват натиск – „удрят“ върху медия, „вадят“ с полиция. Недопустимо е в България в XXI век властта да се разправя с журналисти по този начин. Т. нар. „промяна“ все повече се разкрива като „подмяна“ - подмяна на свободи и на ценности“, категорични са от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Труд, ВМРО
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети