Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО настоява за спешно въвеждане на карта „Българин“ за сънародниците ни от Украйна

Политика

ВМРО настоява за спешно въвеждане на карта „Българин“ за сънародниците ни от Украйна

ВМРО настоява за спешно въвеждане на карта Българин за сънародниците ни от Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Документът ще им даде възможност да се спасят при евентуален конфликт, смятат от партията

ВМРО изпрати писмо до президента във връзка с днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което ще се обсъжда ситуацията в Украйна.

В писмото, подписано от съпредседателя на партията Александър Сиди, се настоява държавният глава да предложи на правителството незабавно да предприеме мерки за предоставяне на специален документ - лична карта „Българин“ (зелена карта) за сънародниците ни в Украйна.

„Такова предложение направихме ние от ВМРО в 44-тото НС. Този документ ще осигури на нашите сънародници възможност за евакуация от държава, в която е възможно да ескалира конфликт, и да се върнат в историческата си родина”, припомня в писмото Сиди.

„Българското правителство трябва максимално бързо да започне кампания сред етническите българи в Украйна, с която да ги запознае с възможността да се върнат да живеят и работят в България. Това би било и стъпка в посока на решаване на демографската криза в България“, напомня Александър Сиди.

„За ВМРО защитата на българите зад граница е кауза. Вярваме, че и за Вас, като държавен глава на всички българи, където и да се намират те по света, също е така. Докажете с действия, че и за държавата е така“, завършва писмото.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети