Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО се обявиха в подкрепа на референдума за запазване на българския лев

Политика

ВМРО се обявиха в подкрепа на референдума за запазване на българския лев

ВМРО се обявиха в подкрепа на референдума за запазване на българския лев - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителният комитет на ВМРО взе решение и дава своята подкрепа на Гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, който поставя три важни за обществото въпроса във фокуса на бъдещ референдум.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Поставените въпроси са три:

1. Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?

2. Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй?

3. Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?“

Гражданската инициатива на общественици като Ивайло Шопски, Благовест Бичаков, Евгени Генадиев, Магдалена Ташева и Александър Урумов се припокрива с дългогодишните битки на ВМРО за повишаване доходите на хората, запазване на икономическия суверенитет на страната, срещу опасното проникване на ЛГБТИ+ пропагандата в образователната система, както и за запазване на въгледобива и топлоелектрическите централи, пишат от партията. И припомнят, че ВМРО е първата политическа сила, която още преди години предупредила, че зад Зелената сделка стоят интереси, целящи унищожаването на въгледобива в страната.

Ето какво още казват те:

Още преди подписването на Плана за възстановяване и развитие настоявахме тогавашното правителство на ПП и Кирил Петков да не приема условията за закриването на ТЕЦ-ове. Днес вече „белята“ е направена и колкото и шумно да се опитват партиите в 48-то НС да твърдят обратното, те изтъргуваха енергетиката на страната ни. Темата за развитието на ядрената енергетика също винаги е била приоритетна за ВМРО. Ние от години говорим, че липсата на адекватна държавна политика в областта обрича българските граждани на енергийна бедност, а държавата – на енергийна зависимост.

По отношение на третия въпрос, поставен от гражданския инициативен комитет, то ние от ВМРО припомняме, че именно благодарение на нас беше предотвратено приемането на опасната Истанбулска конвенция в България. С това беше дадена едва първата заявка, че обществото ни няма да позволи ЛГБТИ+ пропагандата да подмени изконните християнски ценности и морал, които изповядва българското общество. Битката обаче не спира до тук. Ежедневно ставаме свидетели на всякакви опити по всички възможни канали за прокарване на джендър провокации и промиване на крехкото детско съзнание от най-ранна възраст. Тази тема беше зададена преди месеци и от част от представителите на другия инициативен комитет. Под натиска на партия „Възраждане“ обаче тя отпадна от дневния ред на техния комитет. Но не и на обществото!

Що се отнася до приемане на еврото, то още преди месеци Организационният съвет на партията прие решение, че България не трябва да влиза в еврозоната докато средните за страната доходи не се изравнят с тези на Европейския съюз. Само това може да гарантира запазване на стандарта на живот на българските граждани. Именно поради тази причина ние считаме, че въпросът, поставен от друг инициативен комитет, превзет от партия „Възраждане“ е национално предателство.

Да поставиш гаранционен срок за съществуването на български лев без ясна представа какво ще последва след 2043 г. и без гаранции за социално-икономическия статус на българските граждани е меко казано лицемерие. Това е опасно заиграване със страховете на хората и нелепо въвличане на една добра гражданска инициатива в предизборната кампания на един политически субект.

Изпълнителят комитет на ВМРО вярва, че тези въпроси са от национално значение и не трябва да бъдат политизирани от една политическа партия. Вярваме, че трябва да се подкрепи единствената гражданска инициатива, която отразява желанието на българите. Ето защо призоваваме всички свои членове и симпатизанти, както и всички български граждани, които изповядват или припознават принципите и моралните устои, залегнали във въпросите, да подкрепят Референдума на гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, против джендър пропагандата и за запазване на енергийната независимост на България.“


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети