Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО се регистрира за участие в президентския вот

Политика

ВМРО се регистрира за участие в президентския вот

ВМРО се регистрира за участие в президентския вот - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО се регистрират за участие в президентския вот. От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2, съобщиха от централата.

„Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора - патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години. А именно, че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява. Че трябва да се използват механизмите на президентската власт, за това най-накрая да се сложи това разделение на обществото. Чрез тази кампания ще опитаме да наложим още една теза - промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България - разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност“, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. По думите му изборите са показали кои са патриотичните организации.

„Многократно сме изразявали желание за търсене на обща формула. Бяхме я постигнали преди време, но явно личните амбиции на някои в това пространство взимат връх“, посочи Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и скандала около преподавателската дейност на доц. Михов. Преди ден от ръководството на Великотърновския университет разпространиха позиция, в която посочват, че доц. Михов е уволнен дисциплинарно.

„Нещо, което се разпространява наляво и надясно без подпис се нарича анонимен донос“, смята лидерът на ВМРО.

Доц. Михов не отрече, че е бил дисциплинарно уволняван два пъти от висшето учебно заведение. Той подчерта, че от прокуратурата са излезли с решение по казуса в негова полза.

„Проблемът е трудово-правен, той е в съда. Сигурен се, че ще докажа своята правота“, заяви номинираният за кандидат-президент от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати