Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК

Политика

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК за разкриването на 121 избирателни секции в Турция. Това стана ясно от думите на лидера на организацията Красимир Каракачанов пред БТВ. „Това означава да внесем жалба във ВАС, ако трябва - протести пред ЦИК и на границата, но това не може да продължава - с автобуси някой да ти решава съдбата“, възмути се лидерът на войводите.

По думите му по този начин разрешаваме на една чужда държава да се меси във вътрешната ни политика.

„121 секции означава приблизително 120 хиляди гласа, това са близо 4%. Това изкривява вота в България и дава предимство на една политическа сила – ДПС“, каза Каракачанов.

„Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини? Или обслужваш някой друг, не българския национален интерес? Обръщам се към служебното правителство - вземете машините от Видинско и ги пратете в Турция. Защо го правим това? Това честни избори ли ще бъдат? Очевидно не. Служебното правителство допусна това безобразие със секциите в Турция“, заключи той и припомни, че президентът не наложи вето  на този текст, каквото беше искането на ВМРО, а още в същия ден подписа указа за промените в Изборния кодекс.

„Това е поредното българско правителство, което смята, че светът започва от него. Това, което прави сегашното правителство, не Ви ли прилича на първия мандат на Борисов, когато той дойде и каза – „всички са корумпирани, всички са лоши, аз съм единственият“, коментира действията на кабинета лидерът на ВМРО.

„Всеки от предишните правителства е направил нещо, да се обединим около 6-7 основни неща и всички, без значение дали са проруски или проамерикански, да вървят в една посока, за да знаем, че поне едни 20 г. вървим в една посока, а не всеки да идва, събаря, плюе по предишните, него го махат, почват и него да го плюят, и така от 9 милиона сега сме под 7“, заключи Каракачанов.

„Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и прозрачни избори, а то от първия ден започва с внушения за подслушвания - Борисов е лош, оня министър е такъв, другия онакъв. Вашата работа е не да правите политика, а избори, служебното правителство допусна това безобразие за секциите в Турция, обвини Каракачанов. Той подчерта, че в Турция изборите се провеждат от турската държавна администрация през изселническите организации, които, не е тайна, се ръководят от техните служби за сигурност. Пристигат с училищни автобуси, излиза се организирано, на входа на секцията им се казва с кой номер да гласуват, документите им са предварително попълнени, защото не знаят български“, добави още Каракачанов.

„Всичко се прави по команда - това честни и прозрачни избори ли ще бъдат“, попита той. „Даваме възможност на една съседна държава, към която ЕС има критика за спазването на правата на човека, да организира избори за българския парламент“, категоричен е лидерът на ВМРО.

„Не може да има партия или български политици, които да обясняват в чужди столици, че тяхната родина не е България. Възниква резонният въпрос - за кого работиш тогава? Темата е изключително щекотлива, но националното помирение е необходимо и то няма как да мине без да си кажем откровено нещата“, коментира Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети