Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Спрете намесата на Турция във вътрешната политика на България

Политика

ВМРО: Спрете намесата на Турция във вътрешната политика на България

ВМРО: Спрете намесата на Турция във вътрешната политика на България - Tribune.bg
Снимка:

Между 8 и 10 мандата излъчва турската държава в българския парламент, посочват патриотите

ВМРО призовава всички български партии в 47-ото Народно събрание да върнат старите разпоредби за гласуването в чужбина, а именно да бъде ограничен броят на секции за гласуване в Република Турция.

„На 14 ноември всички българи видяха, че Турция отново се меси безпрецедентно във вътрешната политика на България. Над 80 хиляди гласа в Република Турция бяха организирани под строй да гласуват за определена протурска партия (ДПС) и техния кандидат за президент Мустафа Карадайъ“, заявяват патриотите.

„Припомняме, че през 2015 г. по предложение на ВМРО броят на секциите за български избори в чужбина беше ограничен до 35 за държави, които не са в ЕС. Това обаче беше променено от т.нар. „партии на промяната“ през април тази година по време на краткия живот на 45-ия парламент. Така отново беше отворена врата турската държава да определя българските съдбини. Тогава новите пишман реформатори със заявката за промени, всъщност промениха единствено изборния закон с егоистичната си надежда, че ще вземат много гласове от българите в чужбина. ВМРО тогава предупреждаваше, но никой не ни послуша, включително и президентът, когото апелирахме да върне закона за преразглеждане. Затова и питаме: Докога алчни за власт политици, но незачитащи националните интереси ще определят бъдещето на България?!“, обясняват още от ВМРО.

„ВМРО винаги се е противопоставяла на турското влияние у нас. Затваряхме граници, за да не допускаме организирани автобуси с хора, които не говорят и не четат на български език, да гласуват на избори в България“, припомнят от партията.

„През 2017 г., когато бяха в сила нашите промени в Изборния кодекс за до 35 секции в държави извън ЕС, ДПС получи от Република Турция 13 хиляди гласа, а на изборите от 14 ноември 2021 г. тази партия получава над 80 хиляди гласа“, посочват ВМРО.

„Сега предстои втори тур на президентските избори. Без значение кой ще спечели – Герджиков или Радев, но от ВМРО сме категорични, че изборът трябва да е на българските граждани, а не на чужда държава. ВМРО призовава българските политици да преглътнат личното си его и политически пристрастия и да защитят националния интерес – да върнат старото положение в Изборния кодекс в държави извън ЕС да се разкриват до 35 изборни секции. Само така няма да допуснат чужда държава да определя българската вътрешна политика. Изразяваме готовност за протестни действия и затваряне на границата, за да спрем това безхаберие на партиите, които вместо промяна са на път да извършат национално предателство“, категорични са от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети