Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: В Турция изборите се манипулират грубо от сутринта

Политика

ВМРО: В Турция изборите се манипулират грубо от сутринта

Предизборни агитационни материали има пред и около секциите, посочи Ангел Джамбазки

В Турция изборите се манипулират грубо от сутринта – плакати пред секциите, открита агитация на турски и пълни автобуси с „избиратели“. Това са малка част от нарушенията, които наблюдателите ни констатират, заявяват от ВМРО.

Вече има пуснати няколко сигнала до Централната избирателна комисия.

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, който от вчера е в Турция, направи кратка справка за безобразията, които се случват във всички градове, в които има секции.

Ето какво написа той в своята страница във Фейсбук: „Още няма 9:00 часа, уважаеми съратници, а първите официални жалби за изборни нарушения в Турция вече са факт. От всички тридесет и пет изборни секции идват едни и същи тревожни сигнали. Предизборни агитационни материали на турската етническа партия са пред и около секциите, разговори в секцията на турски език, попълване на декларациите, които трябва да се попълнят саморъчно от други лица.

В една от секциите в Ескишехир, избирател излезе от секцията с отворена бюлетина и на турски език попита къде да „хвърли“ за турската етническа партия. В Текирдаг в момента активността е по-висока от някои секции в София.

Същевременно в Кърджали „избиратели“ пристигат с платен билет и ПСР тест, празни от памтивека махали се оказват с избирателни списъци от по сто и повече човека.

Досещате се от кого са платени „безплатните билети и ПСР тестовете“. От турската държава.

И избирателите тук, и изборните туристи с платени гласове по Кърджалийско нямат никаква връзка, никакво отношение към Отечеството.

В голямата си част не са родени в България, не знаят български език, не си плащат данъците в България. На няколко години ги подкарват с тоягата към урните. Това е същинската „пета колона“ на турската държава в България.“

Той изрази съжаление, че за тези избори отново се е допуснало гласуването с предварително попълнени декларации, с което е дадено право на хора, които дори не говорят български, не могат да четат и пишат, да гласуват в Турция и да решават съдбата на България.                                                                                                                                                                  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати