Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО във Варна и Русе на протест срещу повишаването на цените

Политика

ВМРО във Варна и Русе на протест срещу повишаването на цените

ВМРО във Варна и Русе на протест срещу повишаването на цените - Tribune.bg
Снимка:

„Ако служебното правителство не предприеме адекватни действия – оставка!“, зоват ВМРО

Протестно шествие от над 50 автомобила, организирано от ВМРО, преминава през Варна. То е срещу спекулативно високите цени на електроенергията. От ВМРО – Варна смятат, че служебното правителство не предприемат мерки в подкрепа на хората, а за подкрепа на бизнеса са заговорили едва сега, когато наближават избори. „Войводите“ са категорични, че КЕВР не само, че не регулира ситуацията, а подпомага монополите.

ВМРО в Русе също проведе пореден протест срещу високите цени. С автошествие по улиците на дунавския град участниците изразиха своето несъгласие с поскъпването на тока, спекулативния скок на горивата и на стоките от първа необходимост. Те настояват за контрол от страна на държавата, тъй като високите цени удрят както по бизнеса, така и по обикновените българи.

„Тежка зима очаква бизнеса, ако не бъдат взети мерки, и тези повишения на тока, които КЕВР иска от Нова година, също ще бъдат пагубни – те пък за физическите лица. Тогава абсолютно всяко домакинство, което не го е усетило през цената на бизнеса, ще го усети по битовата сметка за ток. Настояваме за контрол на държавата върху повишението на цените. Има едно усещане за спекула в стоките от първа необходимост, при тока също смятаме, че държавата не си е на мястото, за да контролира цените. Искаме действия, а ако няма адекватни такива – от служебното правителство да си подават оставките“, каза областният координатор на ВМРО-Русе Траян Тотев.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира, че е редно да се забави т.нар. „зелена сделка“, която създава проблеми в енергетиката. Ние не сме роби на някаква зелена утопия. Всички тези неща, които се написаха в началото на Европейската комисия, за да зарадват „зелените“, трябва да бъдат преразгледани, категоричен е Веселинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети