Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО внася в градски съд искане за прекратяване на дейността на БХК

Политика

ВМРО внася в градски съд искане за прекратяване на дейността на БХК

ВМРО внася в градски съд искане за прекратяване на дейността на БХК - Tribune.bg
Снимка:

Неправителствената организация оказва натиск върху българските магистрати, каза Александър Сиди

От ВМРО обявиха, че ще внесат иск в Софийския градски съд (СГС) за прекратяване дейността на Българския хелзинкси комитет (БХК), след като главният прокурор отхвърли искането им.

Депутатът от ВМРО Александър Сиди заяви пред БНР, че според патриотите неправителствената организация оказва натиск върху българските магистрати и извършва "неморална и открито антибългарска дейност".

"Няма как да не се съобразим с решение на прокурора. Имахме надежда в това, че след като е намерил доказателства, за да иска преразглеждане на делото, ще намери доказателства и в тази посока, че има намеса в съдебната власт. Това е негово решение. Той ни насочва към дело, което ние да водим пред съда. С колегата Джамбазки ще обсъдим този вариант и ще тръгнем в тази посока, което ни препоръчва и главният прокурор. Смятаме, че тази организация е вредна и трябва да бъде закрита", каза Александър Сиди.

Главният прокурор Сотир Цацаров не намира основания за искане до съда за прекратяване на дейността на Българския хелзинкски комитет (БХК), съобщиха от Прокуратурата по-рано днес. Подаденият на 30 септември сигнал на ВМРО е приет за неоснователен.

Вчера от ВМРО съобщиха, че ще протестират пред Съдебната палата, докато не излезе решението по делото срещу Джок Полфрийман. Върховните магистрати имат срок от 2 месеца, за да излязат с решение по искането на Цацаров за възобновяване на делото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети