Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата

Политика

ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата

ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата - Tribune.bg

ВМРО закри предизборната кампания за парламентарните избори за 45-о Народно събрание на символно за България място - Дворът на кирилицата в първата столица на българската държава отсам Дунава - Плиска. Мястото било избрано, защото именно партията извоюва правото в законодателството си официално да наричаме азбуката на Светите братя Кирил и Методий българска.

„Днес закриваме нашата предизборна кампания неслучайно тук, в първата българска столица отсам Дунава, онази столица, от която започва величественият възход на България. Онази столица, която всеки българин пази в сърцето си като първия скъп спомен от нашата държава“, каза Каракачанов.

„Защото ние, българите, трябва да спрем да чакаме някой друг да ни свърши работата. Защото много от тези други, на които се надяваме, всъщност благодарение на нас имат азбука, на която пишат, имат език, на който говорят, и имат християнство, на което се молят, а всичко тръгва оттук“, напомни Каракачанов. Той изтъкна, че ВМРО се е опитала да стигне до максимум хора в тази трудна кампания в условия на пандемия, за да разкаже какво е направила и какво още ще направи за българските граждани и укрепването на държавността.

Той изтъкна, че ВМРО не се е огънала под външен натиск да пуснем Северна Македония в ЕС безусловно.

ВМРОВМРО

Междувременно Юлиан Ангелов, Богомил Бранков, Искрен Пецов и кандидати от листата на ВМРО за София област закриха предизборната кампания в една от най-емблематичните общини в областта – Ботевград.

Представителите на ВМРО отдадоха почит към загиналите във войните за национално обединение и освобождение като поднесоха цветя на Паметника на незнайния войн.

В този родолюбив дух беше и същинската част от закриването на кампанията – изпълнения на народния певец Илия Луков, което беше и своеобразен подарък на жителите на Ботевград.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, кампания
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети