Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО застава зад Симеонов, не иска правителството да пада

Политика

ВМРО застава зад Симеонов, не иска правителството да пада

ВМРО застава зад Симеонов, не иска правителството да пада - Tribune.bg
Снимка:

Каракачанов подчерта, че правителството е изпълнило ангажиментите към протестиращите майки

Една оставка в момента означава да съборим правителството - за мен това не е решение. Това заяви след коалиционния съвет лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той е категоричен, че няма друга алтернатива, която да управлява в момента.

„Какво означава оставката на един вицепремиер - или падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов“, заяви Каракачанов и подчерта, че при падане на правителството държавата ще е в ръцете на БСП и ДПС, което не е вариант. Ако пък бъде извадена партията НФСБ от коалицията, тогава трябва да се търси подкрепа от партията на Марешки, което Каракачанов също не одобрява.

„От тази гледна точка изразих моето мнение, че г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява“, каза още Каракачанов.

Той подчерта още веднъж, че правителството изпълнява ангажиментите си към майките на деца с увреждания и е увеличило бюджета в тази сфера с още 150 млн. лв.

Каракачанов посочи и че за него през последните 6-7 месеца малката коалиция не работи добре именно заради неразбирателството. Днес на коалиционния съвет не присъства лидерът на Атака Волен Сидеров. Каракачанов увери, че ВМРО никога не е искала неговата смяна като председател на парламентарната група на патриотите и не подкрепя НФСБ при свалянето на доверието от Сидеров.

„Надявам се отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет да е засега, ще полагаме доброжелателни усилия да се събираме и да решаваме проблемите“, заяви Симеонов.

По повод думите към майките на деца с увреждания, Симеонов уточни, че не е разбран правилно, а думите му са изтълкувани. „Не съм такъв изрод“, обясни Симеонов и посочи, че никога не е имал предвид, че децата не са болни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети