Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Внесоха вота на недоверие към кабинета „Денков“. Гласуват го на фаталния петък - 13-ти

Политика

Внесоха вота на недоверие към кабинета „Денков“. Гласуват го на фаталния петък - 13-ти

Внесоха вота на недоверие към кабинета Денков. Гласуват го на фаталния петък - 13-ти - Tribune.bg

Депутатите ще прекъснат ваканцията си и ще разискват вота на недоверие в четвъртък, 12-ти октомври следващата седмица, а гласуването ще бъде в петък, 13-ти октомври. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков. 

"Свиквам дебати по вота на недоверие идния четвъртък следващата седмица, и гласуване 24 часа по-късно , респективно в петък", каза той.

По-рано „Възраждане“, „БСП за България“ и ИТН внесоха в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета „Денков“.  Той е за политиката в сектор „Енергетика“. Според вносителите с действията си управляващите слагат „кръст на българската енергетика“.

Трите формации имат общо 71 гласа, което е недостатъчно, за да падне цялото правителство при пълен кворум в пленарната зала. 

Към трите сили се присъедини и независимият Радостин Василев, който обяви, че също ще подкрепи вота. Той е убеден, че правителството щяло да бъде „съборено отвътре, отколкото от обединената опозиция“.

Това е първият внесен вот на недоверие срещу кабинета на премиера Николай Денков. Последният вот на недоверие свали кабинета "Петков", след като ИТН напусна тогава управляващата коалиция.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети