Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Водачът на ДБ в София-област обвинява „всички останали партии“ за отказаната им регистрация

Политика

Водачът на ДБ в София-област обвинява „всички останали партии“ за отказаната им регистрация

Водачът на ДБ в София-област обвинява всички останали партии за отказаната им регистрация - Tribune.bg

Всъщност от 15 човека ЦИК само Цветозар Томов и Любомир Георгиев са били против

Остри реакции в ДБ срещу решението на ЦИК да не регистрира коалиционната листа в Стара Загора.

„Абсолютно скандално решение на ЦИК, за която явно европейското и българското законодателство не съществуват. Това от обикновена липса на познания се превръща в активен саботаж от страна на всички политически сили“, обяви водачът на листа Божидар Божанов.

Той обвинява представител на ГЕРБ в ЦИК, че предлагал на практика дерегистрация на 1/3 от листите на Демократична България.

„Представители на всички останали партии го подкрепят. Става ясно кой точно пречи на ГЕРБ и кого искат да спрат“, разсъждава той.

Всъщност от 15 членове на ЦИК само Цветозар Томов и Любомир Георгиев са били против решението. Камелия Нейкова от ИТН е била докладчик, тя е и председател на ЦИК. Според нея решението на РИК е правилно.

Централната избирателна комисия счита, че изложените в жалбата съображения за валидност на представените документи с оглед електронната им идентификация и позоваването на разпоредбите на Закона за електронния документ и Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета, са неотносими към производството по регистрация на кандидатска листа за участие в избори по изборното законодателство. Без да изпада в детайли по отношение на основни гражданскоправни и административно правни постулати, Централната избирателна комисия счита, че в специалния закон – Изборния кодекс, изрично се уреждат случаите, в които е налице възможност за ползване на електронен подпис, се казва в позицията на ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети