Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Опозицията в РСМ с остра реакция на „отрязания“ Ковачевски: Акт на унижение и обезценяване на страната ни

Политика

Опозицията в РСМ с остра реакция на „отрязания“ Ковачевски: Акт на унижение и обезценяване на страната ни

Опозицията в РСМ с остра реакция на отрязания Ковачевски: Акт на унижение и обезценяване на страната ни - Tribune.bg

ВМРО-ДПМНЕ настоява за реакция и заявява, че „новите ветрове на приятелство“ са „издухали“ Ковачевски от снимката

Медиите в съседна РСМ поместиха сред водещите си заглавия темата с „изсечения“ Ковачевски от снимката, поместена от Кирил Петков по време на срещата им с Антъни Блинкен.

Най-голямата медия– „Фокус“ – пише, че днес премиерът на България е публикувал няколко снимки от срещите си в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността. Сред снимките е била и тази от срещата с държавния секретар на Съединените американски щати, в която участва и македонският премиер Димитър Ковачевски.

Но, споделената от Петков снимка е „съкратена“, отбелязва изданието и пояснява –„ македонският премиер е „изрязан“ от нея.

Изданието помества и реакция от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. Те коментират, че „новите ветрове на приятелство, които правителството анонсира са „издухали“ Ковачевски от снимката с Петков“.

„Предвид характера на тази важна среща и за двете страни, както и предвид изявленията на СДСМ за нови ветрове в отношенията със съседна България, подобен ход на премиера Петков по отношение на македонския премиер не е просто акт на унижение на Димитър Ковачевски, което не е наш проблем, а директно обезценяване на страната ни, за което сме принудени да реагираме“, казват от ВМРО-ДПМНЕ.

Предозиране: Кирил Петков отряза македонския премиер от обща снимка с Блинкен

Темата с „изсечената“ снимка присъства още в редица издания. Сред тях е „Вечер“, които пишат, че първо снимката е публикувана от Ковачевски и на нея са тримата, но няколко часа по-късно министър-председателят на България Петков публикува същата снимка с Блинкен в профила си във Фейсбук, но отрязва Ковачевски.  Изданията „Курир“ и „Локално“ също поместват статията като отбелязват и написаното от двамата премиери към снимката. Те пишат, че до момента властите във Вашингтон не са казали за срещата. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

 

lokalno.mklokalno.mk

Македонската „Трибуна“ пък пише в заглавие „Една снимка – две интерпретации“.

tribuna.mktribuna.mk


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети